Проектът Емоциите – спътник за цял живот има за цел

...
Проектът Емоциите – спътник за цял живот има за цел
Коментари Харесай

Проект се бори с емоционалните травми при децата и подрастващите

Проектът " Емоциите – сателит за цялостен живот " има за цел провеждането на диалози за превъзмогване на компликации в прочувственото развиване.

Предвиждат се групови обучителни сесии за младежи в риск и образуване на обществена работилница за предварителна защита на насилието и раздялата.

„ Децата реагират много по-агресивно в връзката си с други деца, доста постоянно се наскърбяват, това е език, който стартират интензивно да употребяват в тази среда и неизбежно се стига до сбивания и много по-тежки инциденти”, споделя Боряна Рашкова от SOS детски селища.

За реализирането на плана са нужни 29 хиляди лв., до този миг са събрани единствено 9 хиляди. Парите ще бъдат разпределени сред 250 деца в общините София, Перник, В. Търново, Габрово.

Дейностите са свързани и с поддръжка за деца от небогати фамилии, която ще включва финансова поддръжка за включване в курсове и извънкласни форми по ползи (спорт, музика, изкуства, и др.), визити на изложения, музеи, спектакъл и други действия, проведени от училище; възнаграждение на такси за зелени учебни заведения и лагери, посредством които децата опознават света, с цел да имат опция да придобият нови умения за другарство с връстници отвън близкото фамилно обграждане и общественост.

Всеки, който желае да поддържа плана, може да го направи с SMS на къс номер 1287.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР