Проектът е в рамките на националната програма на България за

...
Проектът е в рамките на националната програма на България за
Коментари Харесай

ДМОС представи проект ,,Развитие и внедряване на ЕТИАС“

Проектът е в границите на националната стратегия на България за подкрепяне от Фонд „ Вътрешна сигурност “ за интервала 2014-2020, по който дирекцията е бенецифиент
Регламент (ЕС) 2018/1240 на Европейския парламент и на Съвета от 12 септември 2018 година за основаване на Европейска система за информация за пътуванията и разрешаването им (ETIAS) планува построяването на автоматизирана система за идентифициране на възможни опасности за освободените от виза гости, жители на трети страни, пътуващи до Шенгенското пространство. ETIAS ще събира информацията за тези пасажери преди началото на пътуването им, давайки опция за авансово култивиране на данните. Съгласно регламента във всяка страна членка са основани национални звена ЕТИАС. Българското звено ще бъде построено и ще действа в границите на дирекция „ Международно оперативно съдействие “ – Министерство на вътрешните работи.

В рамките на дейностите по плана се планува да бъде осъществено преустрояване и действия на в този момент съществуващи работни пространства, създаване на нови мрежи, отделяне на зала на обучения/интервюта с жители на трети страни, оборудвана със модерни мултимедийни устройства. За поддържане на високо равнище на съдействие е планувано обезпечаването на техническо съоръжение, информационни системи и мрежи, отговарящи на одобрените стандарти за физическа и осведомителна сигурност, които подсигуряват предпазен и бърз продан на информацията. Те са съобразени и с натовареността на чиновниците, които ще извършват отговорностите си в режим 24/7. Планирано е и провеждането на образование с присъединяване на чиновници на звеното.

На конференция, която се организира онлайн среда, бяха показани заложените по плана цели, който е на стойност – 3 087 976, 53 лева.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР