Проектът е реализиран с подкрепата на Shell Учениците в СУ Никола

...
Проектът е реализиран с подкрепата на
Shell Учениците в СУ Никола
Коментари Харесай

УЧИЛИЩЕ В ЦАРЕВО ПОЛУЧИ ИНОВАТИВНО УЧЕБНО ОБОРУДВАНЕ НА СТОЙНОСТ 121 000 ЛВ.

Проектът е осъществен с поддръжката на Shell

Учениците в СУ „ Никола Вапцаров “ в Царево към този момент употребяват ново учебно обoрудване, което ще усъвършенства изискванията за STEM обучение (наука, технологии, инженерство и математика). То е на стойност 121 000 лева и включва интерактивни бели дъски, микроскопи, документални камери, съвременни маси и столове и апаратура за кабинетите по биология, физика, химия, непознати езици и математика. Осигурено е и особено съоръжение за уроците по пътна сигурност. Проектът е реализиран с помощта на социална инвестиция на Shell и сътрудниците ѝ в проучвателен „ Блок 1-14 Хан Кубрат “ в Черно море – Woodside Energy и Repsol, със съдействието на Община Царево.

„ STEM образованието и сигурността на пътя са основни цели за социалните инвестиции на Shell в международен мащаб. Радваме се, че Община Царево също има интерес към тези тематики и се надяваме, че новото съоръжение ще подкрепи положителните резултати в образованието на учениците от СУ „ Никола Вапцаров “, коментира Камелия Славейкова, изпълнителен шеф на Shell България.

„ Радвам се, че учебното заведение в град Царево обогати материално-техническата си база с реализирането на плана, изпълнен от Shell България. Чрез полученото ново учебно оборудване децата ще изпитат удоволствие и развлечение, докато възприемат всички нови познания. Прекрасно е, че се получи толкоз успешно партньорство сред Shell България и Община Царево и се надявам то да носи много ползи за учениците отсега нататък “, споделя инж. Геoрги Лапчев, кмет на община Царево.

Shell и сътрудниците ѝ вложиха близо 2 000 000 лв. през последните четири години в различни просветителни и социални проекти в общините по Южното Черноморие. Това включва поддръжка за построяването на иновативния център за просвета и енергия „ ПланетУм “ в Бургас, подкрепяне на община Созопол в зареждането на общинския плувен басейн с възобновяема енергия посредством инсталирането на 170 соларни панела, обезпечаване на образователно оборудване за учебно заведение „ Никола Вапцаров “ в Приморско, както и създаване на детски и спортни площадки в Несебър и Поморие. В допълнение, Shell подпомогна Минно-геоложкия университет „ Св. Иван Рилски “ и Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ с реновиране на лаборатории и даване на геоложка апаратура.

*Източник: Shell България
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР