Проектът Дигитално образование за икономически растеж и социално приобщаване“ на

...
Проектът Дигитално образование за икономически растеж и социално приобщаване“ на
Коментари Харесай

ВСУ предлага иновативния проект „Дигитално образование“

Проектът „ Дигитално обучение за стопански напредък и обществено приобщаване “ на Варненския свободен университет обгръща серия от новаторски стратегии в региона на предприемачеството, кръговата стопанска система, цифровите технологии, цифровия маркетинг и киберсигурността.

Проектът е фокусиран върху разширението на партньорската мрежа на Варненския свободен университет и привличането на бизнеса в просветителния развой.

Сред главните цели са основаването на споделено пространство за цифрово обучение, проучвания и софтуерен трансфер; създаване на работещи връзки сред университетите, бизнеса, Неправителствени организации и държавните структури за реализация на проекта за цифрово образование; основаване на добавена стойност и на човешки капитал за реализация на цифровата трансформация; мултипликация на резултата от потреблението на запаси за цифрова промяна.

Приоритетни области на просветителните, научни и консултантски действия са предприемачеството; изкуственият интелект; киберсигурността; блокчейн; Big Data; цифровото обучение за промишлеността, ръководството и обществената сфера, както и сигурността и отбраната на популацията от бедствия, повреди и произшествия.

След сполучливото показване на плана на три от най-авторитетните събития в региона на стопанската система и технологиите – Пловдивския стопански конгрес 2018, едно от най-влиятелните и огромни събития в региона на нововъведенията, технологиите и бъдещето – Webit и срещата на върха сред държавните ръководители на Китай и страните от Централна и Източна Европа (16+1), към този момент са налице първите поръчки за образование, стажантски места и присъединяване на специалисти в образованието.

Проектът е отворен за компании и институции – сътрудници, които да станат част от споделеното пространство за просвета и обучение – Алианс 4.0 .

Той цели основаването на взаимни екипи за образования, научни проучвания и консултинг, включването на специалисти от бизнеса като обучители и ментори в университетските стратегии, партньорство за предложение на повече благоприятни условия за стажове и практики на студентите, сдаване на взаимни лаборатории, взаимни вложения в инфраструктура, осъществяване на летни школи и краткосрочни курсове, както и поощряване и поддръжка на започващи бизнеси.

В рамките на плана е планувано поетапното основаване на:
• Мрежа за продан на положителни практики, образование и проучвания сред партньори; продан на данни
• Институт за цифрово обучение на учители и академични преподаватели
• Съвместни просветителни стратегии, преподавателски екипи, подвижност, признание на дипломи
• Център за споделено обучение на деца и възрастни
• Лаборатория за приложение на цифрови технологии в сигурността и правосъдните експертизи
• Дигитална среда за обучение на хора в неравностойно състояние

Първите съответни резултати от плана са основаните новаторски магистърски стратегии:
Магистърската стратегия по предприемачество в партньорство с Фондация „Български център по предприемачество “ и Фондация „ИнтерКултура “ на американския финансов съветник и капиталов управител Лари Бийл. Като лектори в програмата са включени ментори и бизнесмени от Силициевата котловина, българи, на висши мениджърски позиции с кариера в чужбина. Обучението в програмата започва през октомври и е напълно на британски език. Магистърската стратегия е подобаваща за работещи с изявена мотивация и ползи в региона на предприемачеството, нововъведенията и развиването на нови бизнеси. За образование на първия випуск магистри за образователната 2018/19 година са обезпечени 30 стипендии , предоставени от сполучливи предприемачи и бизнесмени от Силициевата котловина.

Повече за програмата и опциите за кандидатстване ще откриете на микросайта на програмата.

Магистърската стратегия „ Кръгова стопанска система “ – единствената по рода си в България. Програмата се осъществя с поддръжката на Джордж Кремлис, почетен шеф на Генерална дирекция „Околна среда“ на Европейската комисия с сектор Кръгова стопанска система и Министерството на околната среда и водите. Програмата започва през октомври 2018 с водещи преподаватели от Европа и Китай. В рамките на образованието са планувани стажове във компании и градове от формата 16+1 с положителни практики и новаторски решения, както и благоприятни условия за финансиране на студентски проучвания и разработки.

Магистърските стратегии „ Киберсигурност “ и Data Science , основани вследствие на партньорството на Варненския свободен университет с Университетът Ковънтри, Бен Гурион и Фондация Webit.

Магистърската стратегия „ Интелигентни системи за сигурност “ и програмата за следдипломна подготовка „ Дигитално строителство “ , осъществени в партньорство с Политехника ди Милано, Италия, Университета Хонджинг в Нингбо, Китай и Техническия университет в Делфт, Нидерландия. Програмите оферират бизнес-ориентирано образование в партньорство с научни и бизнес организации от Англия, Полша, Италия и Унгария; познания и умения за основаване на бизнес разбори, софтуерни решения и програмно обезпечаване при хакерски атаки, повреди и бедствия.

Повече информация за опциите за банкет в бакалавърски и магистърски стратегии на Варненския свободен университет ще откриете на, както и в трите центъра за кариерно консултиране и кандидатстудентски банкет – във ВСУ „ Черноризец Храбър “, на ул. „ Асен Златаров “ 6 и в постройката на Младежки дом – Варна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР