Проектът "Детско полицейско управление" се реализира в три града в

...
Проектът "Детско полицейско управление" се реализира в три града в
Коментари Харесай

Проектът Детско полицейско управление се реализира в три града в област Търговище

Проектът "Детско полицейско ръководство " се осъществя в три града в област Търговище. Тази седмица стартират занятията за новите випуски на Управленията в учебни заведения в Търговище, в Попово и в Омуртаг, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи.

Децата-доброволци ще преминат двугодишно образование в границите на дълготрайната превантивна самодейност на Министерство на вътрешните работи. Ще бъдат подписани съглашения за съдействие сред началниците на районните ръководства в Търговище, Попово и Омуртаг и шефовете на образователните заведения.

Децата-доброволци ще положат клетва - част от Етичния кодекс на Детското полицейско ръководство. Занятията ще се организират един път седмично в извънучебно време. Доброволците ще се срещнат с съществени правила за пътна сигурност, с проявления на спортното безчинство и със съответните планувани за това наказания, с вредите, които нанася тютюнопушенето на детския организъм, с обичаи и традиции, присъщи за хората от района. Предвидени са и на практика занятия на детска полицейска персонална отбрана и по оказване на първа долекарска помощ при захапване от животно, при измръзване и при фрактури.

Националната стратегия "Детско полицейско ръководство " е самодейност на Министерството на вътрешните работи, показват от Дирекцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР