Проектът Демократична България“ ще бъде приключен, ако се осъществи коалицията

...
Проектът Демократична България“ ще бъде приключен, ако се осъществи коалицията
Коментари Харесай

Тома Биков: Проектът ДБ приключва след коалицията си с ПП

Проектът „ Демократична България “ ще бъде завършен, в случай че се реализира обединението сред тях и „ Продължаваме промяната “, съобщи депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред БНР.

 

" Политическата обстановка е динамична. Предстоят най-различни събития, в това число да забележим кой по какъв начин ще се яви (на изборите) - с какви стратегия и послания. Очевидно би трябвало да има компромис, тъй като няма да има политическа мощ, която да завоюва цялостно болшинство... Сложността на политическата рецесия е, че би трябвало да се водят диалози сред партии и политически водачи с тежка история в връзките си. " – установи той.

 

Биков акцентира, че партия ГЕРБ има разлики с Българска социалистическа партия по стратегически тематики, по тази причина една обща структура би била комплицирана.

 

" Когато беше взето решение, че няма да се коалираме в никакъв случай с Българска социалистическа партия, това беше изтъкване на Българска социалистическа партия като главен конкурент на ГЕРБ. Не мисля, че сега Българска социалистическа партия са главен конкурент на ГЕРБ, тъй като Българска социалистическа партия към този момент е дребна политическа мощ. Наш главен конкурент стартира да бъде " Продължаваме промяната ", с които също имаме много съществени разлики. Наш главен конкурент постоянно е била левицата и в този подтекст най-голямата лява партия постоянно се е изправяла против нас и ние против нея. В отишлия си парламент " Демократична България " имаха опция да играят основна роля в политическия развой, която пропуснаха по лековат метод. Не мисля, че в случай че Демократична България се събере с Политическа партия, то Демократична България ще има бъдеще като независим политически индивид. Коалирането Демократична България - Политическа партия ще завърши планът Демократична България. “ – сподели още Тома Биков.

Той акцентира, че правосъдна промяна не се прави по бързата писта.

" Какво желаеме от нея? Да реализира триумф? Съдебна промяна се прави от парламент, който е извършил главната си функционалност да излъчи държавно управление. Не може да се прави ей по този начин, тъй като някой си го е сложил за цел, тъй като някой е внесъл някакъв си там закон и всички останали са длъжни да го приветстват и да го одобряват на бърза писта единствено с цел да можем да отидем след това в Брюксел и да кажем, че сме изпълнили петилетния проект. Това не е правосъдна промяна, а отблъскване на номер. "

По думите му, обвиняванията към ГЕРБ за закъснение на правосъдната промяна с 8 дни са изцяло безпочвени. Нещо повече, съгласно него в случай че една толкоз значима промяна зависи от 8 дни, тогава нещата са чисто и просто елементарна политика без никакво отношение към самата промяна всъщност.

Законопроектът е импортиран в края на декември и прегледан за по-малко от месец, което е удостоверение, че няма закъснение и той е работен по бързата писта, акцентира Биков. В същото време той уточни, че 6-7 текста от този закон са противоконституционни и не е изключено до няколко месеца Конституционен съд да вземе решение по въпроса.

„ Съдебна промяна се прави от парламент, който е извършил главната си функционалност да излъчи държавно управление. Това не е правосъдна промяна, а отблъскване на номера. Ако би трябвало да се промени Конституцията, дано да се промени. След това въз основата на конституционното болшинство да се премине към промяна. Трябва да създадем неща, които да са устойчиви. “ - съобщи Биков.

Той е безапелационен, че в 48-ото Народно събрание не е имало условия за провеждането на правосъдна промяна.

„ Нямаше условия в този парламент да се одобри правосъдна промяна, не е отговорна нито една партия. Виновно е заедно цялото 48 Народно събрание, което не можа да избере държавно управление. “ - означи Биков.

Той разяснява и поисканата оставка на кмета на Пловдив Здравко Димитров от водача на ГЕРБ Бойко Борисов: " Действията на кмета на Пловдив вредят на партията, не сме съгласни с тях и го призовахме да подаде оставка. Негово право да я подаде или не. Това е нашият знак да се разграничим от неговата неприемлива политика. Причините оставката му са сложни, а освен един или различен проблем. "

Депутатът от ГЕРБ счита, че със своята политика по отношение на българите и България районен съд Македония си е самоналожила несъгласие: „ Това, което се случва там не дава съществени вероятности РСМ да стартира договаряния с Европейски Съюз. Ние чакаме РСМ да бъде една европейска правова страна. Да извършва най-малко минималната критерии за участие. “
В лицето на Европейски Съюз ние имаме мощен съдружник по проблема с РСМ, пидчерта Биков.

Според него проблемите, които имаме със Скопие, няма да могат да бъдат решени с един размах. Това ще бъде дълъг развой, който ще изисква доста работа от наша страна за смяна на македонското общество. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР