Проектът ЧЕЗ Разпределение България - "Живот за птиците", е номиниран

...
Проектът ЧЕЗ Разпределение България - "Живот за птиците", е номиниран
Коментари Харесай

„Живот за птиците“ с номинация за европейските бизнес награди

Проектът ЧЕЗ Разпределение България - "Живот за птиците ", е номиниран за европейските бизнес награди, осведомят от сдружението. Дружеството започва и негов уебсайт.

Европейската комисия ще отличи хрумвания на компании, съдействали доста за устойчивото развиване. "Живот за птиците " се състезава в категория "Бизнес и биоразнообразие ", се прецизира в текста.

Със съдействието на Българско сдружение за отбрана на птиците се планува да бъдат основани механизми за запазване живота на пернатите и обезпечаване на благоприятни условия за безвредно гнездене след установяване на рисковите региони.
Компанията ще конфигурира 4000 защитни и 3600 маркиращи уреди на рискови стълбове и ще инсталира 900 платформи за покачване на щъркелови гнезда. Ще бъде основан и първообраз за безвреден за птиците дирек.

Запазването на биологичното многообразие е в основата на концепцията за плана, който печели висока оценка на европейско равнище и получава финансиране в размер на 1,83 млн. евро по стратегия LIFE на Европейския съюз, която дава средства за планове за запазване на околната среда и природата, се отбелязва в известието. ЧЕЗ Разпределение съфинансира плана с 820 хиляди евро.

Победителите в състезанието ще бъдат оповестени на гала, проведена от Европейска комисия и австрийското министерство за стабилно развиване, която ще се състои във Виена на 14 ноември т.г.

Повече детайлности за плана "Опазване на застрашени типове птици посредством обезопасяване на рискови за тях въздушни електропроводи в предпазени зони от Натура 2000 в Западна България ", (LIFE16/NAT/BG/000612) могат да бъдат открити на стартиралия нов уебсайт на ЧЕЗ Разпределение, отдаден на отбраната на птиците - www.lifebirds.eu.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР