Проектът "Чети под небето, твори в библиотеката" на Регионалната библиотека

...
Проектът "Чети под небето, твори в библиотеката" на Регионалната библиотека
Коментари Харесай

Проект на Регионалната библиотека в Разград спечели финансиране от САЩ

Проектът "Чети под небето, твори в библиотеката " на Регионалната библиотека "Проф. Боян Пенев " в Разград завоюва финансиране от Ресурсния център за интернационалните проучвания в Айова, Съединени американски щати, оповестиха от библиотеката.

Ресурсният център е нестопанска организация с задача да предизвиква интернационалното образование и развиване посредством районни начинания. Като предходен участник в интернационален продан през 2004 година Разградската библиотека e добила право да създаде план, ориентиран към локалната общественост. Сега са били утвърдени единствено четири плана в целия свят, като единият е на разградската библиотека.

Проектът е за техническо съоръжение на лятната читалня и основаване на креативен ъгъл в библиотеката. Творческите кътове са изключително известна наклонност в международен мащаб, пространство, където деца и възрастни могат да творят посредством потребление на технологии - 3D-писалки, принтери, роботизирани игри. Тези места също оказват помощ да се приготвят консуматори, които се нуждаят от най-важните умения на 21-ви век в региона на науката, технологиите, инженерството и математиката, показват от библиотеката в Разград.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР