Проектът Артемида на НАСА предвижда изпращане на хора на Луната

...
Проектът Артемида на НАСА предвижда изпращане на хора на Луната
Коментари Харесай

Украйна се присъедини към лунна програма на САЩ


Проектът Артемида на НАСА планува изпращане на хора на Луната и по-късно на Марс
(снимка: NASA/MSFC)

Украйна стана една от деветте страни, подписали съглашение в границите на оповестения от НАСА план „ Артемида ” (Artemis), който планува създаване на населено място на Луната. Това излиза наяве в известие, оповестено в петък на уеб страницата на украинската галактическа организация.

„ Държавната галактическа организация на Украйна подписа съглашение в границите на програмата на НАСА „ Артемида ” по отношение на правилата на съдействие при гражданското проучване и потребление на Луната, Марс, комети и метеорити за мирни цели и се причисли към галактическите организации на други страни, участващи в програмата. Така Украйна стана деветата страна, подписалият съглашението по отношение на Артемида ”, се споделя в

Агенцията акцентира, че „ Украйна има всички научни и механически благоприятни условия и опит, които ѝ разрешават да стане един от значимите сътрудници на НАСА по време на осъществяването на ”. Както означи ръководителят на организацията Владимир Усов, за Украйна е доста значимо да се причисли към Артемида, защото страната получава опция да осъществя свои лични планове в партньорство с водещите международни галактически организации.
още по тематиката
През пролетта на 2019 година НАСА разгласи план на лунната стратегия на Артемида, която ще се състои от три стадия, напомня. Първият от тях (Артемида 1) планува безпилотен полет на галактическия транспортен съд „ Орион ”, конфигуриран на ракетата Space Space Launch System (SLS) към Луната, и връщането му на Земята.

Вторият стадий (Артемида 2) е полет към натурален сателит на Земята с екипаж на борда. В третата фаза на задачата (Артемида 3) се чака астронавти да кацнат на Луната през 2024 година и по-късно – към средата на 2030-те. Първият стадий от програмата е плануван за 2021 година, а вторият за 2023 година

По-рано ръководителят на Роскосмос Дмитрий Рогозин съобщи, че Русия най-вероятно няма да вземе огромно присъединяване в американския план за основаване на лунна станция по програмата Артемида, защото в настоящето си положение този план е основно нужен за.

Роскосмос е подготвена да взе участие в интернационалния план на лунната станция единствено наедно с НАСА. Според ръководителя на държавната корпорация, Русия ще приготви „ ремонти на Зевс ” към съглашението по програмата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР