Проектът АЕЦ Белене не може да бъде изпълнен по време

...
Проектът АЕЦ Белене не може да бъде изпълнен по време
Коментари Харесай

Няма опасност АЕЦ Козлодуй да спре, има гориво за 2 години

" Проектът АЕЦ " Белене " не може да бъде изпълнен по време на тази рецесия. По-скоро може да се търси нов блок в АЕЦ " Козлодуй ". Няма заплаха да спрат реактори в " Козлодуй ", нямам доверие Русия да спре експорт на аварийни елементи. Ние нямаме проблем с тях. Няма заплаха от прекъсване на 5 блок на АЕЦ " Козлодуй ", хората би трябвало да бъдат спокойни, това сподели в " Денят онлайн " по NOVA NEWS Валентин Николов, някогашен шеф на АЕЦ " Козлодуй ".

Той добави, че България има ресурс от две години да работи централата, без да се внася никакво свежо нуклеарно гориво.

" Според мен ще се удължи мораториумът за тока с един месец или КЕВР няма да се събере до юни месец ", изрази мнението си Николов.

За доставките на газ у нас специалистът съобщи, че стартирането на гръцко-българската връзка през юни е положително, само че не има вяра, че през септември ще получим първата доставка на газ. За него е значим и въпросът от кое място ще идва газа.

" Европейска комисия изиска понижаване зависимостта от Русия за енергийни източници. Ние не можем да сключим контракт с " Газпром ", само че би трябвало да се каже за какво. Трябва да има общ европейски отговор, не може единствено ние да вземем такова решение и да си убием стопанската система. България би трябвало да бъде съпричастна към глобите, само че не може да се оправи сама ", акцентира Валентин Николов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР