Проект за разработване на Комплексна програма за качеството на атмосферния

...
Проект за разработване на Комплексна програма за качеството на атмосферния
Коментари Харесай

Община Плевен разработва Комплексна програма за качество на атмосферния въздух

Проект за създаване на Комплексна стратегия за качеството на атмосферния въздух в община Плевен ще бъде показан на 27 юли на конференция в общинската администрация, предава https://www.posoki.com/. Програмата ще обхване интервала 2021 – 2025 година Проектът се финансира от Оперативна стратегия „ Околна среда ” 2014 – 2020 година, оповестиха от общинската администрация.
Плевен е един от градовете в България с наднормено замърсяване на атмосферния въздух. В тази връзка локалната администрация извършва Програма за понижаване на равнищата на замърсителите и за постигане на нормите за качество на атмосферния въздух на територията на Плевен по индикаторите фини прахови частици с размер до 10 микрометра и полициклични ароматни въглеводороди.
Като позволен бенефициент Общината създаде плановото предложение. То планува да се изготви Комплексна стратегия за качеството на атмосферния въздух за интервала 2021–2025 година на община Плевен. Главната цел е обвързвана с идентифицирането на най-подходящите ограничения за реализиране на сходство с признатите нормативни условия на национално и европейско равнище. Стратегическата цел е да се обезпечи здравословна среда за живот на популацията и висока степен на отбрана на околната среда. Началната конференция ще оповести източниците на финансиране, задачите, дейностите и предстоящите резултати.
Общата стойност на плана е близо 246 000 лева, от които европейското съфинансиране е 209 000 лева, и национално съфинансиране близо 37 000 лева Общата дълготрайност на плана е 24 месеца (19.03.2019 година - 03.03.2021 г.), от които 18 месеца за фактическо физическо осъществяване на съответните съставляващи плана действия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР