Проект за поетапно преминаване на домакинствата от отопление на дърва

...
Проект за поетапно преминаване на домакинствата от отопление на дърва
Коментари Харесай

Консултации за алтернативно отопление започват в Стара Загора 

Проект за поетапно прекосяване на семействата от отопление на дърва и/или въглища към различно екологично отопление създаде община Стара Загора в съдействие с още пет общини - Столична, Бургас, Русе, Монтана и Велико Търново. Той е първият интегриран план за България,одобрен от Европейската комисия по Програма LIFE за възстановяване качеството на въздуха в тези общини. 
Разработена е Схема за преход към различни форми за отопление на семействата,  която ще се осъществя на два стадия - пилотна фаза, в която ще вземат участие 80 семейства и съществена фаза с 957 семейства. С нейното осъществяване се чака годишните излъчвания на фини прахови частици (ФПЧ10) да се понижат с 15,6 тона на година. 
Кандидатите да се включат би трябвало да дават отговор на избрани критерии , посочени в схемата. При по-голям брой искащи ще се прави оценка по спомагателни критерии въз основа на информацията във формуляра за кандидатстване, който ще се подава до общината за присъединяване в схемата. Могат да вземат участие претенденти с жилища, които се отопляват на дърва и/или въглища се намират в териториалния обсег на града, посочен в схемата. Впоследствие териториалният обсег може да се разшири.
Участниците би трябвало да са съгласни да предадат безплатно старите печки и друго отоплително съоръжение , което употребяват за следващо преработване и да бъдат утвърдени за присъединяване в схемата. Те би трябвало да са съгласни да подпишат контракт с общината, който е част от документите, оповестени в поканата.
В утвърждения интегриран план се плануват съвещания и разискване с популацията, общинската администрация, институции и организации посредством издание за публичен достъп в 15-дневен период на предложенията за схемата, формуляр за кандидатстване, контракт с общината и други След приключването на периода ще се организира кръгла маса със заинтригуваните страни и семействата ще бъдат поканени да подадат в общината формуляри за кандидатстване. След обзор на документите и подготвителни работи ще се достави отоплителното съоръжение за монтаж в жилищата на утвърдените семейства.
Предложението за Схема за преход към различни форми за отопление на семействата в Стара Загора, предлагането за формуляр за кандидатстване за присъединяване в нея с приложени към него заявления, план на контракт сред участниците в схемата и общината, както и други документи, могат да се намерят тук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР