Проект за ограмотяване на хора, навършили 16 години, дава възможност

...
Проект за ограмотяване на хора, навършили 16 години, дава възможност
Коментари Харесай

Пловдив в проект за насърчаване на грамотността

Проект за ограмотяване на хора, навършили 16 години, дава опция на хиляди хора да завършат разнообразни степени на обучение и да се осъществят на пазара на труда. Програмата „ Нов късмет за триумф " и достиженията и бяха показани на национална научно-практическа конференция в Пловдив. Организатори на форума бяха Пловдивският университет „ Паисий Хилендарски " и Министерството на образованието и науката.

В предходния интервал на плана „ Нов късмет за триумф " са били ограмотени над 16 000 души. Сега се чака техния брой да се усили с още 4000.
Евгения Костадинова - началник на плана „ Нов късмет за триумф ": Имаме една резистентност, към 80 % от включените съумяват да положат всичките си изпити и да получат документа.
Родители, които имат пропуски в българските езикови умения могат да ги запълнят с присъединяване в новаторска просветителна стратегия. „ Утринна приказка " е процедура създадена за деца от начална група в градините, която оказва помощ за акомодацията, само че включва и възрастните. Четенето на децата е главен метод за връзка.
Доц. Емил Бузов - шеф на Педагогически лицей - Плевен: Там, където възрастните не могат да четат, те се употребяват като сътрудници, в действителност те взимат присъединяване в драматизацията и се пробват по един или различен метод да вземат участие в процеса.
Три детски градини в Пловдив се причисляват към плана „ Утринна приказка " през актуалната образователна година. Освен под тепетата Министерството на образованието и науката уголемява обсега на програмата в още 5 области на страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР