Проект за нов икономически профил на Варна бе представен днес

...
Проект за нов икономически профил на Варна бе представен днес
Коментари Харесай

Представиха проект за нов икономически профил на Варна

 Проект за нов стопански профил на Варна бе показан през днешния ден пред кмета Иван Портних и представители на академичната общественост в града.

Той е направен от екип на Института за пазарна стопанска система (ИПИ), по поръчка на Община Варна. Целта е да бъде осъществено ребрандиране на района, за привличане на вложители и на младежи, основаване на нови работни места и на благоприятни условия за развиването на Варна като зелен и интелигентен град.

Представени бяха индикатори, свързани с профила на града и опциите му за развиване като просветителна и бизнес дестинация, с данни за макроикономическия, демографския профил, за пазара на труда. В презентацията се включиха Светла Костадинова, изпълнителен шеф на института, Лъчезар Богданов, основен икономист и Петър Ганев, старши откривател в ИПИ. 

Всички рекомендации и хрумвания, които бяха отправени по време на срещата от представителите на университетите във Варна, ще бъдат прегледани и систематизирани. Документът ще бъде показан публично показан след окончателното му довеждане докрай.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР