Проект за дигитално приобщаваща система за автономна мобилност ще разработва

...
Проект за дигитално приобщаваща система за автономна мобилност ще разработва
Коментари Харесай

Проект ще подготвя Варна за автономни автомобили

Проект за цифрово приобщаваща система за самостоятелна подвижност ще създава община Варна по европейската стратегия „ Хоризонт 2020 ”. Идеята получи утвърждение от общинския съвет, откакто в пленарната зала беше разяснено какво тъкмо стои зад сложното за разгадаване заглавие. Обяснението също се оказа не толкоз елементарно – става въпрос за система, която да предизвестява и да предотвратява рисково шофиране, превишена скорост, прекосяване на маркировка и така нататък за понижаване на исблъсъци на пътя и свеждане до нула броя на жертвите на пътно-транспортни катастрофи.

С сходни екстри сега разполагат единствено коли от най-голям софтуерен и ценови клас, само че по думите на вносителите устройствата ще бъдат наложителни за целия Европейски Съюз след 2022 година За да са въпреки всичко публично налични както за коли с по-стара дата на произвеждане, за товарни коли и даже за рейсове, се търси сложно партньорство с научните среди, с производители и застрахователи.

Варна е пилотна община в страната, кандидатстваща за финансиране на плана за цифровата система за самостоятелна подвижност, наред с градове като Хамбург и Торино. Общата стойност за всички бенифициенти в Европейски Съюз е 2,8 млн. евро. Средствата за Варна се чака да бъдат 680 хиляди евро, не се планува съфинансиране от общинския бюджет, а дали създаването ще получи утвърждение от финансиращия орган, ще е ясно до два месеца.

Колите без водачи към този момент са факт и новаторски компании от години показват софтуерните им благоприятни условия в Съединени американски щати и Европа. Проектът за цифровата подвижност би доближил готовността на Варна за фантастичната за в този момент опция по улиците да тръгнат коли с самостоятелна система за навигация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР