Проект ще осигури канализация за голяма част от жителите на

...
Проект ще осигури канализация за голяма част от жителите на
Коментари Харесай

Осигуряват канализация за цял квартал в пловдивското село

Проект ще обезпечи канализация за огромна част от жителите на пловдивското село Първенец. Стотици фамилии ще бъдат присъединени към канализационната мрежа на квартал „ Терасите ”. Това ще стане факт след привършване на втория стадий от плана за създаване на колекторна система за отводняване и канализация. Със алегорична първа копка кметът на община Родопи Павел Михайлов сложи началото на плановата работа. Проектът планува полагане на PVC тръби, създаване на бетонови шахти и отводнителна система.
Изграждането на мрежата стартира от улица „ Шипка ” и ще премине през улиците „ Плиска ”, „ Трапезица ”, „ Оборище ” и пътя за село Марково. Новата канализация ще бъде с дължина близо 3 километра. Изпълнител на плана е софийска компания, а инвестицията е за 1,1 милиона лв.. Средствата са отпуснати безплатно от Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС). Срокът за осъществяване е 193 дни. Изграждането на новата канализационна мрежа ще реши дълго отлаганият воден проблем на жителите на квартал „ Терасите ”.
Заради слабата пропускливост на терена и огромна денивелация отвеждането на отпадните и дъждовни води в региона е мъчно. Сега, заради неналичието на канализация, водата се стича към домовете на хората и наводнява дворовете им. Освен канализацията на квартал „ Терасите ”, следва замяна на водопроводната мрежа на още 6 улици в селото. Те ще бъдат асфалтирани и ще бъде положена нова тротоарна настилка. Това са улиците „ Васил Коларов “, „ Петър Берон “, „ Пролет “, „ Кубрат “, „ Победа “ и „ Христо Смирненски “.
100 000 лв. в бюджета на общината са обезпечени и за планиране на нов мост в село Първенец. Кметът на община Родопи Павел Михайлов напомни, че експлоатационният период на оборудването изтича тази година, само че за създаване на друго ще се разчита на пари от страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР