Проект „Популяризиране на чая като двигател на растежа в региона

...
Проект „Популяризиране на чая като двигател на растежа в региона
Коментари Харесай

Пет държави се включват в проект за популяризиране на чая

Проект „ Популяризиране на чая като мотор на растежа в района на Черноморския басейн “ беше презентиран в Добрич рамките на осведомителната среща „ Транснационални благоприятни условия “. Водещ бенефициент по плана е Търговско-промишлената палата на Ксанти – Гърция, а сътрудници са Агенцията за икономическо развиване – Варна, Трабзонската търговско-промишлена палата – Турция, Търговско-промишлената палата на гръцкия град Драма, Международният център за обществени проучвания и разбор на политиките в Грузия и Асоциацията на младите дами в Армения.
По данни на шефа на Агенцията за икономическо развиване – Варна, Тодорка Димитрова планът е с двегодишен период, а бюджетът му е в размер на 100 000 евро. Акцентира се на традицията за пиянство на билков чай.
Освен връзка в културно отношение сред народите в Черноморския район, чаят е и селскостопански артикул, който дава опция за стопански напредък.
По думите на Димитрова стартирането на бизнес, ориентиран към обработване на билки, изисква относително малко средства, а той дава опция за икономическо развиване в отдалечените региони. Целта на плана е с производството на билки и етерични масла да се сътвори занаят и да се генерират приходи измежду локалното население.
В рамките на плана ще бъде направена Пътна карта за чая в страните-участнички в плана. Сред дейностите е правене на разбор на положението на селското стопанство, включително развиване на производството и разпространяването на чай, както и законодателната рамка за всяка от страните със SWOT разбор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР