Проект „Новите дигитални технологии и приложението им в града“ на

...
Проект „Новите дигитални технологии и приложението им в града“ на
Коментари Харесай

Нови ИТ продукти ще помагат в работата на администрацията в община Русе

Проект „ Новите цифрови технологии и приложението им в града “ на Сдружение „ Стартъп фектъри “ и IT артикули по стратегия „ Знание и напредък “, осъществена от Фондация „ Русе – град на свободния дух “, с поддръжката на Фондация „ Еконт “ ще вземат решение проблеми на Русе.
Изградена е мрежа въз основата на LoRaWAN технологията с базова станция, датчици и база данни. Мрежата действа и ще демонстрира информация за положението на въздуха в действително време на страница на уеб страницата на Сдружение Startup Factory. Адаптиран е също и първообраз на блокчейн онлайн услуга за ръководство на документооборот, която ще бъде предоставена на община Русе и на други институции. Така ще се основат сигурни цифрови копия на документи като документи, удостоверения и други След това документите ще се изпращат до жителите или до други организации при цялостно криптиране и отбрана на данните. Това ще помогне да се цифровизира обмяната на хартиените носители и се усъвършенстват процесите на издаване, приемане и потребление на публични документи.
В рамките на плана бяха проведени два уъркшопа покриващи тематиката на новите технологии - LoRaWAN и блокчейн. Участниците се срещнаха с технологиите и се включиха в демонстрацията и адаптирането на прототипи. Бяха предоставени принадлежности и софтуерни библиотеки, употребявани в създаването на блокчейн и LoRaWAN артикули.
Ученици и студенти ще се срещат с опциите на новите цифрови технологии, както и да вършат лични разработки и опити.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР