Проект на правителствено постановление за допълнение на Методиката за определяне

...
Проект на правителствено постановление за допълнение на Методиката за определяне
Коментари Харесай

Смятат линията на бедността по нов начин

Проект на държавно разпореждане за допълнение на Методиката за установяване на линията на беднотия за страната планува общественият министър да има пълномощия да предлага размера на формалната линия на беднотия съгласно опциите на бюджета. Проектът е оповестен за публично разискване. Промените са поради влошената икономическа обстановка, провокирана от разпространяването на ковид.

Според в този момент настоящата методика до 31 август би трябвало да се дефинира линията за идната година. Това става по специфична формула, съгласно данните от проучването " Статистика на приходите и изискванията на живот “, годишно провеждана от Национален статистически институт според методология на Евростат, и показателя на цените на дребната потребителска кошница.

В оферти за публично разискване план се планува тази формула да не работи, когато пред предходното тримесечие на настоящата календарна година Националната статистика е отчела закъснение на темпа на напредък на Брутният вътрешен продукт и такова закъснение се планува от средносрочната бюджетна прогноза за настоящата година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР