Проект на наредба на Министерството на образованието и науката, който

...
Проект на наредба на Министерството на образованието и науката, който
Коментари Харесай

От МОН предлагат отпадане на уверенията за студенти и докторанти

Проект на разпоредба на Министерството на образованието и науката, който е оповестен за публично разискване на уеб страницата на МОН, планува учащите да не показват уверения, че са студенти или докторанти пред държавните институции, общински администрации или техните структури.
Прочетете още
Отпадането на уверенията става допустимо след обединяването на Регистъра на всички настоящи и прекъснали студенти и докторанти с този на приключилите. След приемането на наредбата ще стартира да работи общ указател на всички настоящи, прекъснали и приключили студенти и докторанти, по степени на образование и по професионални посоки.

Чрез напълно нов модул в регистъра – „ Национална електронна студентска карта “, учащите ще могат при потребност елементарно и бързо да потвърждават пред трети лица статута си, както и други нужни данни, свързани с тяхното образование.

Автоматизираните процеси на регистъра ще разрешат на висшите учебни заведения доста по-лесно да вкарват данните за студентите и докторантите и да извличат справочна информация. Новият указател е обвързван с този на висшите учебни заведения и с останалите бази данни, поддържани от министъра на образованието и науката. По този метод се основава опция за възстановяване на работните процеси посредством длъжностен продан на информация. Значително се понижава и административната тежест върху студентите и висшите учебни заведения, както и става допустимо генерирането на статистическа и справочна информация, нужна за планирането и мониторинга на тактики и политики в региона на образованието и науката.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР