Проект - финалист в ПРОМЯНАТА 2016/2017 и националната инициатива “Приказки

...
Проект - финалист в ПРОМЯНАТА 2016/2017 и националната инициатива “Приказки
Коментари Харесай

Финалист в ПРОМЯНАТА изгради музикална детска площадка пред болниците в Русе и Плевен

Проект - финалист в ПРОМЯНАТА 2016/2017 и националната самодейност “Приказки до безкрайност ”, публично срязаха лентата на детския музикален ъгъл за игра навън, подаяние към педиатричните отделения на УМБАЛ “Канев ” Русе. За страдание заради неприятните метеорологични условия в град Плевен, формалното разкриване в УМБАЛ “Георги Странски ” ЕАД Плевен не можа да се състои.

Музикалните и новаторски уреди са особено създадени за общата идея на двете начинания и са първите по рода си в България. Музикални стъпки и светеща, клатеща се скамейка, основани посредством нова технология, ще носят въодушевление и усмивки на децата, настанени в УМБАЛ “Канев “ Русе и УМБАЛ “Георги Странски ” ЕАД, Плевен.
 детски уреди за игра
Реализирането на детските музикални кътове е резултат от взаимната акция на “Маргаритка ” и “Приказки до безкрайност ” , която започва през месец ноември предходната година. “Приказки до безкрайност ” поддържаха “Маргаритка ” и дружно издадоха компакт диск, в който са събрани към този момент познатите на децата песнички на “Маргаритка ” и шест аудио приказки. Изграждането на музикалните кътове за деца е допустимо, с помощта на приходите от продажбите на взаимното издание.

Децата от педиатричните отделения на УМБАЛ “Канев ”, Русе и УМБАЛ “Георги Странски ” ЕАД, Плевен ще имат опция да се радват на Музикални стъпки, които работят на правилото на специфична технология. Тя трансформира кинетичната сила от играта на децата в тон. При стъпване или скок върху която и да е от музикалните плочки, се създава кинетична сила, която ги зарежда и по този начин от всяка „ стъпка “ звучи обичана на децата българска песничка. Светещата скамейка е с вградена слънчева система, която поема слънчевата светлина денем и я трансформира в меко и топло осветяване в по-тъмните часове на денонощието. Музикалните уреди, дарени от „ Приказки до безкрайност ” и „ Маргаритка ”, са създадени от Playground Energy. Чрез тях децата имат опция да се допрян до света на музиката свободно и да развиват психомоторните си умения с игри и занимания.

Проектите „ Маргаритка “и „ Приказки до безкрайност “ сплотиха напъните си през ноември 2017, с цел да дарят още повече усмивки на децата, настанени в разнообразни лечебни заведения из страната, и на техните родители. Крайната цел на взаимната самодейност беше построяването на още музикални детски уреди за игра навън. И тъкмо половин година по-късно, задачата е изпълнена!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР