проект CrowdStream, предаде репортер на Varna24.bg.На събитието ще присъстват над

...
проект CrowdStream, предаде репортер на Varna24.bg.На събитието ще присъстват над
Коментари Харесай

АБЧО събира експерти на международна конференция във Варна

 план CrowdStream, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

На събитието ще участват над 30 интернационалните специалисти и сътрудници. Очаква се дейното присъединяване на локални бизнес компании, асоциации, университети и младежи с интерес за насърчаване на бизнес благодарение на краудфандинга (груповото финансиране).

Международната конференция бе публично открита от инж. Атанас Стоилов, Председател на УС на АБЧО и Кмет на Община Аксаново, господин Стоян Пасев, Областен шеф на Варна и от госпожа Клаудия Сингър, която ще направи обзор на Стратегия на Европейски Съюз за Дунавския район (EUSDR).

Целта на интернационалното събитие е да бъде обърнато внимание на пречките пред трансграничното финансиране за създаване и поддържане на доверието в различния финансов бранш.

На първия панел, озаглавен " Законодателна рамка за различно финансиране ", към речта на господин Марко Хелфрих, univ.spec.admin.urb. в ZICER, Хърватия, ще се причислят господин Даниел Хорак (CONDA) и господин Рудолф Кински (AVCO), Австрия. Те ще показват тематики като обезпечаване на високо качество за трансгранично групово финансиране (краудфандинг), от националното законодателство за различно финансиране до правни рамки за краудфандинг в дунавските страни и положителни практики за краудфандинг. Дискусията им ще бъде последвана от втори панел, озаглавен " Изграждане на потенциал ", управляван от господин Матиаз Фраас от STP, Словения.

Участниците във втория панел госпожа Таня Сенекович – STP, Словения; господин Робърт Немет – PBN, Унгария; госпожа Александра Пинтилиe – CPU, Австрия и господин Иан Ярес – JAIP, Чешката република ще споделят своите визии за повишение на знанията и потенциала на съответните участници за качественото краудфандинг, различното финансиране на енергийни планове и усещания от пилотни образования в границите на план CrowdStream.

Участниците в заключителната сесия госпожа Силвия Штумпф – Бизнес Агенция Варна, България; госпожа Венчеслава Янчовска – Иванова – Иновация Норвегия, България; госпожа Лиляна Савова – Институт ИТЕРА – Варна, България и госпожа Полина Антонова – Институт за юношески начинания и нововъведения, Варна, България ще споделят опита си по новаторски услуги, предоставяни от Бизнес инкубатора на Североизточна България, ЕИП и Норвегия безплатни средства за започващи предприятия и зелена промишленост, европейски цифрови лаборатории за младежи и благоприятни условия за пускане на сполучлив бизнес.

Проект CrowdStream подкрепя градовете и районите в Дунавския район да поддържат Краудфандинга (груповото финансиране)  като евентуален инструмент за превъзмогване на финансовата бездна за новосъздадените предприятия и МСП. Проектът е ориентиран към предизвикването да се основат нови новаторски услуги за поддръжка на дребните предприятия.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР