Продуцентът на филма Вълкът от Уолстрийт и доведен син на

...
Продуцентът на филма Вълкът от Уолстрийт и доведен син на
Коментари Харесай

Продуцентът на Вълкът от Уолстрийт обвинен за финансова измама

Продуцентът на кино лентата " Вълкът от Уолстрийт " и доведен наследник на някогашния министър председател на Малайзия съобщи в петък, че е почтен по обвиняване за пране на $248 милиона от държавен капиталов фонд, предава AP.

Той е третият от фамилията, на който е повдигнато обвиняването по абсурда 1MDB, който смъкна кабинета на Наджиб Разак предходната година.

Риза Азиз е упрекнат, че е получил парите през 2011 и 2012 година от 1MDB и ги е пренасочил към банкови сметки на компанията си Red Granite Pictures Inc., която продуцира кино лентата, режисирана от Мартин Скорсезе с основен артист Леонардо ДиКаприо.

Парите са трансферирани от швейцарски сметки към две компании, за които Съединени американски щати споделят, че са свързани с 1MDB, към Red Granite. 42-годишният Риза е пуснат под гаранция. Ако бъде приет за отговорен, той може лежи до пет години в пандиза.

Премиерът Наджиб сътвори фонда 1MDB през 2009 година, с цел да подкрепи развиването на Малайзия, само че в последна сметка генерира милиардни задължения. Според проверяващите, най-малко $5,4 милиарда са откраднати и изпрани от помагачи на някогашния министър-председател.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР