Продуцентът Магърдич Халваджиян коментира ситуацията в Украйна по NOVA.Не желая

...
Продуцентът Магърдич Халваджиян коментира ситуацията в Украйна по NOVA.Не желая
Коментари Харесай

Халваджиян: Да излизаме от ЕС и да ставаме република на Русия, ако не желаем да сме с НАТО

Продуцентът Магърдич Халваджиян разяснява обстановката в Украйна по NOVA.

" Не искам да приказвам за политика, само че тя е част от живота. Не имах вяра, че ще се стигне до тук. Мислех, че Путин заплашва, само че истината е, че няма опрощение за навлизане в непозната територия и за започване на война. За ликвидиране не може да има опрощение. Живял съм в общежитие с хора в Москва от всички републики, в предходното Съюз на съветските социалистически републики. Имам другари руснаци и украинци, които са живели дружно. Имат проблеми, само че не са такива като сред Полша и Русия. Има украинци, които не желаят да приказват съветски, само че и в България го има този проблем. Това е наследството ни от социализма “, разяснява в студиото на " На фокус с Лора Крумова “ продуцентът Магърдич Халваджиян.  

" Според мен в Русия постоянно е имало имперско мислене. Там в никакъв случай не е имало същинска народна власт и елементарните хора мислят по този начин. След царя идва Ленин, Сталин и в този момент в последните години има псевдо народна власт. Затова по различен метод там се вземат решение нещата. Не желая да съм краен, само че Путин се усеща опрян до стената и стартира да плаши, и да демонстрира мускули. Но считам, че всичко това ще се отрази доста неприятно на Русия. Тя е огромна военна мощ, само че не и икономическа. Продължавам да имам вяра, че не е късно да се седне на масата и да се приказва. За страдание цивилизацията върви към съсипия. Така е завършвала всяка самонадеяна и самозабравила се цивилизация в човешката история. Не желая да звуча песимистично, само че виждам какъв брой нахален е станал целият свят. Не е единствено Путин, а от всякъде слушам сходни самонадеяни и арогантни гласове на политици, които са си повярвали, че са богове. “

" Моето персонално мнение е, че света би трябвало да даде отпор на такава експанзия. Българите се опитваме да минем сред капките с оправданието, че сме доста дребни и от нас нищо не зависи. Но ние не сме Швейцария и не можем да пазим неутралитет. Ситуацията е ясна – ние сме в НАТО и би трябвало да играем по разпоредбите. Ако не желаем да съблюдаваме разпоредбите, да излизаме от съюза и да ставаме република на Русия “, коментарът на продуцента за българския нрав да се опитваме да хитруваме.

" Страхотна е съпричастността на десетките българи, които оказват помощ и отварят дамовете си. Така и би трябвало да бъде. Това е обикновено нещо, тъй като хората бягат от война. Но да се замислим за какво когато бягаха сирийските бежанци не си давахме домовете? Тогава имаше и митинги, само че съгласно мен имаме двоен критерий за доста неща. Ние все се опитваме да ни е преференциално и да се наместим. Ние като хора сме такива и политиците ни са такива ".

Имаме комплексите на дребната страна. Подиграваме се на Македония, че всичко там е измислено, само че ние сме сходни. Ако се погледнем от страни ще забележим, че също си измисляме някакви неща, да вземем за пример, че сме доста надарени. Но това са комплексите на дребните народи. Измислят си някакви истории, с цел да поддържат самочувствието си, тъй като вътрешно си знаят, че от тях не зависи нищо. Но в действителност би трябвало да имаме позиция – безапелационна, точна и ясна. Ние нямаме една тематика, по която да сме обединени. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР