Продуцентът Джуди Халваджиян отстрани репортера на Господари на ефира във

...
Продуцентът Джуди Халваджиян отстрани репортера на Господари на ефира във
Коментари Харесай

Господари на ефира уволниха репортера си Димитър Върбанов

Продуцентът Джуди Халваджиян в профил репортера на " Господари на ефира " във Велико Търново Димитър Върбанов от екипа на предаването.
 Слави: Господарите да дадат Златен скункс на репортера си  Репортерът на Господарите не бил обичай, а изхвърлен през вратата. Прокуратурата се отхвърля от арестите  Господари на ефира за бития кореспондент: Нямаше да се стигне дотук, в случай че страната си бе свършила работата
Причината - " поради съзнателния или не опит на репортера да подведе обществеността с дейностите си след привършване на репортажа, излъчен в предаването ".

По-рано през днешния ден стана ясно, че записи от охранителните камери в склада във Велико Търново, където се твърдеше, че е обичай репортерът на " Господари на ефира " Димитър Върбанов, демонстрират в по-различна светлина случилото се.

Сайтът Mediapool разгласява 16 къси видеа, на които се вижда, журналистът е изтикан от двама гардове отвън склада. Не е имало сериозен побой. Той пада на колене, след което в продължение на няколко минути приказва пред оператора и камерата с микрофон в ръка, а най-после ляга на земята. Не се виждат рани, удари и прочие

След днешните разкрития  " Господари на ефира " излязоха с позиция, която препечатваме в цялостния ѝ тип:

" До този миг нито „ Господари на ефира “, нито Димитър Върбанов са твърдели, че Върбанов е бил обичай по време на следствие в склад за хранителни артикули. При разпространяване на информацията по случая, в медиите бяха използвани доста сензационни изрази като „ грубо пребит “ и „ тежък побой “, които за благополучие се оказаха мощно пресилени, което декларирахме още през вчерашния ден. Това по никакъв метод не омаловажава обстоятелството, че е имало физическо принуждение, въпреки и не в подобен размер.

Вярваме и ще работим за това тази тематика да не измести фокуса от 3-месечното ни следствие, което несъмнено сподели престъпления от страна на безсъвестен търговец, основали заплаха за здравето на хората.

Въпреки това, осъзнавайки отговорността, която носим пред българското общество поради голямото доверие в предаването, доверие, за което сме работили и градили през цялата 16-годишна история на „ Господари на ефира “, считаме за редно да оповестим следното:

Заради съзнателния или не опит на репортера да подведе обществеността с дейностите си след привършване на репортажа, излъчен в предаването, продуцентът Джуди Халваджиян отстранява Върбанов от екипа на предаването.

„ На нас от „ Господари на ефира “ в този миг повече от всеки път ни се постанова да бъдем безкомпромисни в обстановка като тази и без значение от това, че имаме дълга история с Димитър Върбанов и неговата професионална работа досега, единственото допустимо решение за нас е да се разделим с него. Търсенето и защитаването на истината е най-важната полезност, която „ Господари на ефира “ отстоява, това е в основата на всичко, което вършим. “
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР