Продукцията в строителния сектор на еврозоната и в рамките на

...
Продукцията в строителния сектор на еврозоната и в рамките на
Коментари Харесай

Евростат: Свиване на строителството в ЕС и в еврозоната при стагнация в България

Продукцията в строителния бранш на еврозоната и в границите на целия Европейски Съюз се намали едва през март след стабилен напредък през февруари, демонстрират данни на Евростат. В същото време строителството в България остана на равнището от предходния месец след непрекъснат напредък от декември 2018-а година насам.

Строителството в Европейски Съюз се сви през март с 0,7% след напредък с 2,6% през февруари, до момента в който строителството в еврозоната се намали с 0,3% след скок с 3,0% през предходния месец.

На годишна база растежът в строителния бранш на Европейски Съюз и на еврозоната се забави надлежно до 5,8% и до 6,3% от 6,6% и 7,6% през февруари.

Въпреки по-слабите данни за март, през първото тримесечие на годината продукцията в строителния бранш в Европейски Съюз набъбна с 2,2%, а в еврозоната - с 2,0% след слаби покачвания надлежно с 0,2% и с 0,5% в края на 2018-а година. Спрямо година по-рано строителството в Европейски Съюз пък набъбна с 4,6% и в еврозоната - с 4,9% след покачвания надлежно с по 1,8% през последното тримесечие на предходната година.

Според същото изследване на Евростат строителството в България остана през март на равнището от февруари, когато набъбна с 1,2 на 100, до момента в който на годишна база експанзията в строителството се забави едва до 8,4% от 8,5% месец по-рано.

Подобно на целия Европейски Съюз, растежът на строителството в нашата страна се форсира през първото тримесечие до 3,3% от 1,7% в края на 2018-а, до момента в който по отношение на година по-рано се усъвършенства до 6,1% от едвам 0,9% през предходното тримесечие.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР