Продукцията на Skoda се продава толкова добре, че чешката компания

...
Продукцията на Skoda се продава толкова добре, че чешката компания
Коментари Харесай

Skoda изнемогва, търси подизпълнители

Продукцията на Skoda се продава толкоз добре, че чешката компания не може да насмогне на търсенето и търси сътрудници, които да сглобяват колите ѝ на личните си поточни линии. Проблемът занапред ще се задълбочава, защото се чака до 2025 година новите кросоувъри Kodiaq и Karoq да усилят продажбите на марката от 1.2 млн. на 2 млн. годишно, предава Reuters.

На фона на тези прогнози Skoda към този момент се задъхва поради достигането на цялостния потенциал на съществуващите индустриални мощности. На първо време компанията счита да търси необработен потенциал в други заводи на VW Group.



Още през март източници от Млада Болеслав оповестиха импровизирано, че Skoda преглежда разнообразни разновидности за справяне с надвисналата рецесия, защото търсенето надвишава изпълнимите тиражи. Сред обсъжданите разновидности са градеж на нова фабрика в Чехия, нови фабрики в чужбина или подписване на контракти с подизпълнители.

През април шефът на Skoda Бернгард Майер разгласи, че част от производството на флагмана Superb ще бъде преместено в немския град Оснабрюк. Според профсъюзния необут и член на президиума на надзорния съвет на VW Group Бернд Остерлох обаче такава "миграция " няма да реши проблемите на чехите.

Според Остерлох Skoda към този момент била задминала Audi като втората най-печеливша компания в състава на концерна след Porsche. Решение на проблемите със задоволяването на търсенето можело да се чака най-рано през ноември, когато Надзорният съвет на VW Group щял да прегледа въпроса за увеличение на бюджета за разширение на индустриалните мощности, нови технологии и съоръжение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР