Продуктите за салатата са достъпни за всеки Нахутът е бобово растение,

...
Продуктите за салатата са достъпни за всеки
Нахутът е бобово растение,
Коментари Харесай

Супер вкусна и лесна салата от нахут и патладжан

Продуктите за салатата са налични за всеки

Нахутът е бобово растение, което уместно за всевъзможен тип диета. От своя страна патладжаните са зарзават с безчет изгоди за здравето и невисок брой калории.

Когато пристигна лятото, даже концепцията за гореща паница с фасул може да ви накара да потръпнете и да ви попречи да ги ядете. Това обаче значи, че ще избягвате една от най-питателните и нужни съществени храни. Но замисляли ли сте се да ги ядете в салата?

Това е съвършената композиция, която ни припомня за обичайна „ домашна кухня “. В допълнение, високото хранително наличие на съставките му го прави идеално, засищащо и вкусно ядене, идеално за всяко време на годината.

Много от нас свързват бобовите растения с топли ястия като яхнии и супи. Можем обаче да им се насладим и в салати, както в тази салата от нахут и патладжани, която ще ви научим да вършиме през днешния ден.

Нахут

Нахутът е богат на витамини Е, тиамин, наицин и фолати. Той също съдържа огромни количества фибри, които оказват помощ на стомашно- чревния тракт и ни карат да се усещаме сити. От друга страна, те обезпечават 19,4 грама протеин на всеки 100 грама и единствено 5 грама мазнини или липиди.

Патладжан

Патладжанът е зарзават, който обезпечава доста изгоди за здравето. Наистина, той има високо наличие на фибри, минерали и витамини и е извънредно добър за готвене. Всичко това го прави съвършен за хранене при всички типове диети, изключително за хора, които желаят да отслабнат или да наблюдават тежестта си.

Всъщност патладжанът е с ниско наличие на калории (38 на 100 грама), защото съвсем 93% от него е вода. Освен това обезпечава калций, магнезий, калий, фосфор и желязо. Освен това е богат на флавоноиди и антиоксиданти, които укрепват имунната система и сърдечната функционалност.

По отношение на наличието на витамини, той се откроява със своите тиамин, рибофлавин, витамин В6, аскорбинова киселина (витамин С), витамин А и каротини.

Трябва обаче да имате поради, че не би трябвало да ядете недопечен патладжан. Всъщност този зарзават съдържа алкалоидно вещество, соланин, което е токсично, в случай че се употребява сурово, само че се инактивира при готвене.

Салата от нахут и патладжан- съставки

1 патладжан

червен пипер на усет

оцет на усет

1 глава лук или див лук

1 скилидка чесън

нарязани черни маслини

1 резервоар сварен нахут

сол

босилек

масло

Приготвяне

Първо измийте добре нахута и го оставете във вода.

След това задушете патладжана и чушките. Специално за патладжаните би трябвало да ги посолите и да ги оставите да се отцедят добре. По този метод ще премахнете част от горчивия усет, който имат, когато са сурови.

След това смесете оцета и босилека в дребна купа, като ги разбиете добре.

В тиган запържете всички съставки за малко, като се изключи нахута.

След като съставките леко покафенеят, извадете ги от тигана и ги оставете да изстинат. Можете да ядете тази салата студена или топла, тъй че зависи от вашия усет по кое време ще бъде подготвена за идната стъпка.

След като изстине, прибавете нахута. След това прибавете дресинга, който сте създали и разбъркайте всичко доста добре.

Инфо: https://napolicious.pastagarofalo.it/en https://pixabay.com/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР