Продуктите с витамин C във формулата си са една от

...
Продуктите с витамин C във формулата си са една от
Коментари Харесай

Витамин C е незаменим в битката с възрастта

Продуктите с витамин C във формулата си са една от най-важните стъпки в грижата за кожата, изключително когато приказваме за борбата с бръчките и фините линии. 

Няма избрана възраст, на която към този момент би трябвало да сме почнали с режима срещу прибързано стареене, само че експертите са безапелационни, че колкото по-рано, толкоз по-добре. Витамин C е пък е една от мощните съставки, която възстановява блясъка, изглажда фините линии и работи като преграда против напрежението, който също е една от аргументите за цялостната безчувственост на кожата.

Вижте още: Единственият витамин, който ви би трябвало съгласно възрастта

Какво тъкмо е витамин C?

Витамин C всъщност съставлява аскорбинова киселина и може да бъде открит в състава на разнообразни измиващи гелове, серуми и кремове. В природата се среща в разнообразни храни като цитрусови плодове, домати, червени чушки и картофи. Като цяло витамините се одобряват като основна част от анти-ейдж грижата, както и при проблеми като акне, слънчеви петна и даже псориазис. Витамин C пък е този, който е обект на най-вече проучвания и точно по тази причина го откриваме в толкоз доста артикули срещу стареене, сходно на Витамин А (по-познат като ретинол). В допълнение към останалите изгоди, изследванията демонстрират, че аскорбиновата киселина може да възвърне кожата от вредите на продължителното излагане на слънце.

 Витамин C е незаместим в борбата с възрастта

Какви са изгодите от него? 

Грижата с витамин C има доста позитивни свойства. На първо място тя работи като щит против нечистия въздух и околна среда, слънчевите лъчи и свободните радикали – повредени кафези, които са една от главните аргументи за стареенето на кожата. Киселината е от фамилията на антиоксидантите и с изключение на, че пази структурата на кожата, подтиква производството на колаген. Липсата на колаген е една от аргументите за инертност и липса на здравословна червенина в лицето ни, по тази причина включването на витамин C в режима ще възвърне сиянието на кожата, като безусловно я уплътни и възвърне младежкия й тип.

Как работи? 

Мощният антиоксидант е съчетаем с множеството видове кожа и доста освежава тена, когато се употребява постоянно. За да си гарантирате най-хубави резултати, търсете артикули, в чието наличие попада неговата най-чиста форма, а именно аскорбиновата киселина. Консумирането на повече храни с витамин C и приемането му под формата на хранителни добавки ще укрепи резултата.

 Витамин C е незаместим в борбата с възрастта

За кого е противопоказен? 

Дерматолозите предизвестяват, че дамите с доста сензитивна кожа или предразположена към акне, не трябва да залагат на прекомерно доста артикули с витамин C в състава си. За останалите пък е целесъобразно ги употребяват през ден, редувайки ги с по-нежна грижа.

Вижте още: Цинк, киселини и още от нещата, от които кожата ни се нуждае в 20-те години

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР