Продуктите, които борят рака са, червено вино, куркума, боровинки, домати,

...
Продуктите, които борят рака са, червено вино, куркума, боровинки, домати,
Коментари Харесай

7 храни, които борят рака и трябва да присъстват в менюто ви

Продуктите, които борят рака са, алено вино, куркума, боровинки, домати, черен шоколад, зелен чай и кафе. Ние всички се любуваме на аленото вино, черния шоколад и кафето, като в това време доста от нас бихме желали да започваме деня си със зелен чай и куркума – главната съставна част на всички вкусни предписания. Доматите и боровинковия сок също са доста известни.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO

В допълнение, тези артикули с изключение на, че са много вкусни, могат и да предотвратят разпространяването на рака.


Нека да разгледаме по-подробно по какъв начин тези артикули са виновни за предотвратяването му.

Как продуктите предотвратяват рака?

В нашия организъм има много физиологични процеси, един от които е ангиогенезата. Този развой значи развиване на нов кръвоносен съд. Освен това, ангиогенезата е непрестанен развой през целия живот. Той възвръща кръвоносните съдове, когато те са развалени, заради леки пострадвания, порязвания или изгаряния.


Ние е належащо да разберем, че ангиогенезата – образуването на нови кръвоносни съдове, е в основата на разпространяването и развиването на рака. Тя се контролира посредством инхибитори и активатори. Активаторите предизвикват образуването на нови кръвоносни съдове. Тук, супер-храненето играе значима роля при инхибирането на ангиогенезата. По този способ, то стопира доставката на ракови кафези в кръвта и предотвратява тяхното развиване.

Когато “се спрат” новите кръвоносни съдове на раковите кафези, те биват лишени от хранителни субстанции и О2, нужни за техния напредък. Тези 7 продукта лимитират резултата на ангиогенезата, което е значимо за лекуването на рака.

Нека да разгледаме по-подробно всеки от тези артикули и тяхното влияние върху развиването на рака в тялото.

Червеното вино.

Ресвератрол – мощен антиоксидант, който участва в аленото вино, и има противоракови свойства. Той се намира в обвивката на гроздето, която се употребява за приготвянето на алено вино. Този антиоксидант е добре прочут в ефикасното попречване на сърдечно-съдовите болести и преждевременното стареене. Той също е потребен за възстановяване преработката на глюкоза, покачва равнищата на сила и усъвършенства умствената активност. Също по този начин отстрани свободните радикали от тялото, бори се против вируси и бактерии, а също по този начин спомага за възобновяване на ДНК.

Куркумата.

В различната медицина, куркумата е придобила огромно значение заради своите лечебни свойства. Тя е богата на разнообразни свойства, които са доста потребни за лекуване на хронични болести. Куркумата подтиква загубата на тегло и предотвратява появяването на рак, както и неговото развиване.

Боровинки и малини.

Те са богати на фитохимикали, което ги прави способни да се борят с рака. Това е най-хубавата храна за хора, които се борят с рак на яйчниците. Тъмният цвят на плодовете демонстрира обилие от фитохимикали. Освен това, боровинките и малините понижават оксидативния стрес и ангиогенезата в тялото.

Доматите.

Едно скорошно изследване, извършено в Харвардския университет, открива, че рискът от рак на простатата може да бъде понижен с до 50%, с постоянна консумация на домати. Проучването открива още, че ликопенът, който участва в доматите, е мощен противораков сътрудник и инхибира ангиогенезата.

Изследването също демонстрира, че ликопенът елементарно се метаболизира в тялото и неговата централизация нараства, в случай че поставите доматите на по-висока температура. Това значи, че сготвените домати са доста потребни за попречване развиването на рак в тялото. Така че, се наслаждавайте на доматената си чорба или къри, и кажете довиждане на рака.

Черният шоколад.

Говори се, че шоколадът е най-хубавият подарък, който усъвършенства настроението на хората. Също по този начин е потребно да го ядете, с цел да подобрите здравето на сърцето и успеваемостта на лекуването при диагноза рак. Така че сладкият мрачен шоколад може да бъде най-хубавата храна, с цел да започнете деня си!

Кафе.

Сутрешното кафе би могло да направи деня ви по-добър! Ободряването, което изпитвате след чаша кафе, се дължи на обстоятелството, че тази напитка дава сила. Това доста понижава риска от рак и можете да я включите в дневния си хранителен режим.

Зеленият чай.

Зеленият чай има доста потребни свойства за здравето и заради това би трябвало да бъде част от вашата диета. Отпийте една глътка зелен чай и незабавно ще предотвратите рака!

И по този начин, това са продуктите, които би трябвало да консумирате постоянно, с цел да предотвратите заболяване от рак.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР