Продукти :Прочетете ощепилешко месо 500 грамабяло месо от Лудогорско пилецелина

...
Продукти :Прочетете ощепилешко месо 500 грамабяло месо от Лудогорско пилецелина
Коментари Харесай

Лесна рецепта за свежа салата с пиле

Продукти:
Прочетете още
пилешко месо 500 грама

бяло месо от Лудогорско пиле

целина 4 стръка

лу1  глава червен

сушени червени боровинки 1/3 чаена чаша

лимон 1/4 брой

горчица 2 супени лъжици

майонеза 5 супени лъжици

черен пипер1 /3 чаена лъжица

 

Начин на подготвяне:

Първата стъпка от рецептата за салата с пиле е изборът и подготовката на пилешкото месо. Най-подходящо за подготвяне на пилешката салата е бялото пилешко месо. Винаги залагайте на качествено и вкусно пилешко с обезпечен генезис, като най-хубавият избор е българското пилешко. Точно такова е и пилешкото месо от Лудогорско пиле. Измивате бялото пилешко месо и го сварявате в подсолена вода до цялостно сваряване. След което го отцеждате от водата и откакто е изстинало го нарявате или накъсвате на ситно.

За приготвянето на салатата с пиле ползвайте стълба целина, защото тя е най-подходяща. Измивате и почиствате стъблата, след което ги нарязвате на дребни кубчета. Нарязвате на ситно лука и дружно с целината ги добавяте към пилешкото месо. Добавяте и алените боровинки, а в случай че нямате боровинки на разположение, може да употребявате стафиди.

Добавяте плануваното количество черен пипер, сока от лимона и ½ чаена лъжица сол, след което разбърквате добре. Накрая слагате майонезата и горчицата, и още веднъж разбърквате усърдно, тъй че да се овкуси добре цялата салата. Салатата с пиле е най-вкусна, в случай че постои 2-3 часа преди сервиране в хладилника, с цел да поеме добре всички аромати.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР