Продоволствените доставки в целия свят ще бъдат масово прекъснати от

...
Продоволствените доставки в целия свят ще бъдат масово прекъснати от
Коментари Харесай

The Guardian: Коронавирусът ще увеличи световния глад

Продоволствените доставки в целия свят ще бъдат „ всеобщо прекратени ” от коронавирусна рецесия и в случай че държавните управления не работят, броят на хората, страдащи от продължителен апетит, може да се удвои, предизвестиха някои от най-големите международни хранителни компании, представени от английския вестник The Guardian, представени от " Фокус ". Ето какво гласи анализът:
" Юниливър ", " Нестле " и " ПепсиКо ", дружно с организациите на земеделските производители, фондацията на Организация на обединените нации, учени и представители на гражданското общество са писали до международните водачи, призовавайки ги да запазят границите отворени за търговия, с цел да оказват помощ на най-уязвимите общества и да влагат екологично стабилно произвеждане на храни. 
Те приканват държавните управления да „ подхващат незабавни координирани дейности, с цел да предотвратят пандемията, провокирана от новия ковид да се трансформира в световна продоволствена и филантропична рецесия “. Поддържането на безпрепятствена търговия ще бъде основно, както и вложението във вериги за доставка на храни и отбрана на земеделските стопани в развития и развиващия се свят, споделят те.
Г-20 е подложен на все по-голям напън да работи: група от нобелови лауреати по стопанска система и някогашни висши чиновници на банката за развиване писаха до форума, заявявайки, че ще са нужни трилиони долари, с цел да се помогне на развиващия се свят да се оправи с пандемията от новия ковид. Тази седмица повече от 100 някогашни ръководители на държавни управления, в това число Тони Блеър, Гордън Браун и Никола Саркози, също приканиха Г-20 да работи незабавно или рискува повтарящи се епидемии.
Въпреки това са съгласувани малко координирани дейности. Организацията на Организация на обединените нации по прехраната от ден на ден се тормози, че въпреки и реколтите да са положителни и да се създава задоволително храна, която да изхрани света, рестриктивните мерки за експорт или цените на някои държавни управления могат да основат дефицит.
Спешното предизвестие от водачите в хранителната промишленост идва, откакто някои страни започнаха да лимитират избрани храни. Ограничаването на придвижването на хора, заради блокиране, също заплашва да сътвори дефицит на земеделска работна ръка в решаващо време за производството и прибирането за доста култури.
„ Рискът от огромни спирания на доставките на храни през идващите месеци нараства, изключително за страните с чист приход от храни, доста от които са в Африка на юг от Сахара “, предизвестяват в писмото си водачите на хранителната промишленост.
Пристанищата и границите би трябвало да бъдат отворени за търговията с храни, приканват те, а огромните страни експортьори на храни „ би трябвало да заявят ясно, че ще продължат да доставят напълно интернационалните пазари и клиенти “.
Тъй като хората губят работата си или приходите им спадат заради блокирането или влошено здраве, гладът евентуално ще се усили. „ Няма да е мъчно да се плануват сюжети, при които броят на хората, страдащи от апетит на ежедневна база, които към този момент се пресмятат на над 800 милиона, ще се удвоява през идващите месеци, с голям риск от нараснало недохранване и детска смъртност “, предизвестяват фирмите.
Ще бъдат нужни ориентирани стратегии за хранителна помощ от страна на държавното управление, частния бранш и благотворителни организации, както и мрежи за сигурност на приходите, се споделя в писмото. Паричната помощ би трябвало да бъде ориентирана незабавно към развиващия се свят и това би трябвало да надвиши облекченията на дълга, които някои страни предложиха. "
 
Всичко за ковид СЛЕДЕТЕ ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР