Продемократичните протестиращи умножиха днес акциите си в опит да парализират

...
Продемократичните протестиращи умножиха днес акциите си в опит да парализират
Коментари Харесай

Продемократичните демонстранти в Хонконг умножават акциите в опит да парализират града

Продемократичните протестиращи умножиха през днешния ден акциите си в опит да сковават Хонконг, съобщи Франс прес.

Малки групи стачкуващи се събират в разнообразни квартали на града, с цел да се опитат да нарушат в оптималната степен всекидневието на мегаполиса и да подложат на тестване силите за сигурност. Протестиращите провеждат акциите си през обществените мрежи.

Днес за трети следващ ден множеството от линиите на метрото бяха затворени поради вандалски прояви от страна на стачкуващи и жителите на града чакаха на дълги опашки за таксита или рейсове. С метро всекидневно пътуват половината от 7,5-те милиона хонконгци.

Вчера и в понеделник митингите бяха белязани от най-тежките прояви на принуждение за 24-те седмици на готовност на стачкуващите. В понеделник служител на реда простреля стачкуващ, а мъж беше трансфорат в жива факла по време на митингите. Вчера пък имаше доста конфликти в университетските кампуси. С рухването на нощта кампусът на Китайския университет в Хонконг се трансформира в полесражение.

Същевременно група хонконгски протестиращи сътвориха видео игра, наречена " Освободете Хонконг ", в която в продължение на 10 минути хората могат да се почувстват като участници в митингите в Хонконг, да се пробват да избягат от служителите на реда и да се спасят от гумените патрони и от сълзотворния газ. Те са предложили играта си на платформата Стийм /Steam/, която е най-голямата в света за разпространяване на видеоигри, само че не са получили отговор от нея.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР