Продемократични депутати на два пъти прекъснаха годишната реч на шефката

...
Продемократични депутати на два пъти прекъснаха годишната реч на шефката
Коментари Харесай

Продемократични депутати в Хонконг прекъснаха годишната реч на Кари Лам в парламента

Продемократични депутати на два пъти прекъснаха годишната тирада на шефката на изпълнителната власт Кари Лам в Народното събрание и тя бе принудена да я изнесе със забавяне от 75 минути и по видеоконферентна връзка, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Когато Лам стартира да приказва в Народното събрание, продемократични депутати я прекъсваха с крясъци и размахваха плакати, на които тя бе изобразена с окървавени ръце.

Лам напусна пленарната зала и няколко минути по-късно се върна за втори опит, само че още веднъж беше прекратена. Тя още веднъж напусна залата и изнесе речта си по видеоконферентна връзка със 75 минути забавяне, застанала на фона на знамената на Китай и Хонконг.

В 50-минутната си тирада Лам съобщи, че Хонконг претърпява голяма рецесия и хората се питат дали полуавтономната китайска територия ще се завърне към естествен живот. Тя предизвести, че продължаващото принуждение и разпространение на ненавист ще подронят главните полезности на Хонконг, съобщи Българска телеграфна агенция.

Лам в детайли разказа проектите си за справяне с дефицита на жилища на налични цени в Хонконг, който е един от главните мотиви за митингите, и по други въпроси като създаване на нови тунели и освобождение на земи за строителна активност.

В отговор депутати приканиха за оставката на Лам, свободни избори и без значение следствие на несъразмерната мощ, която съгласно тях полицията е употребила против стачкуващите. Някои от протестиращите депутати носеха маски на китайския президент Си Цзинпин.

JUST IN: Hong Kong leader Carrie Lam`s policy speech has been delayed after pro-democracy lawmakers held a protest in the chamber https://t.co/MOsLVAqOVTpic.twitter.com/RQdL2k0wJ4

— Bloomberg Asia (@BloombergAsia) October 16, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР