Продават на търг бившия Дом за инвалиди в Асеновград. Това

...
Продават на търг бившия Дом за инвалиди в Асеновград. Това
Коментари Харесай

Продават на търг бившия Дом за инвалиди в Асеновград

Продават на търг някогашния Дом за инвалиди в Асеновград. Това решение взе на 65-тото си постоянно съвещание Общинският съвет в града. Имотът е с апетитно местонахождение, позициониран е на ъглово кръстовище сред улиците " Шести януари " и " Копринарска ". Мястото е с повърхност малко над 1 100 квадратни метра, в централна градска част и е разположен на път от републиканската пътна мрежа Пловдив - Смолян.
В югозападната си част има постройка, която е оповестена за рискова и самосрутваща се и е издадена заповед за нейното срутване. Но към сегашния миг не е отстранена. Още през 1998 година е направено проучване на постройката. Определена е като паянтова. В описанието се показва, че каменните външни носещи зидове са напукани , дървеният гредоред на пода и покривната структура, която също е построена от дърво, са пропаднали. Дървената дограма и тя е изгнила. Констатирано е, че постройката е в доста неприятно положение и е полуразрушена. Не е допустимо да се извърши ремонт и подсилване.
Над 100 000 лв. ще коства насилственото сриване на постройката , заради което община Асеновград е подхванала ограничения по подготовката й за продажба. Идеята е парцелът да бъде разгласен за продажба посредством търг и новият притежател да предприеме дейности по събарянето на постройката. Пазарната оценка на парцела е в размер на към 325 000 лв. без Данък добавена стойност, като се включват и разноските по унищожаване на постройката. Сметките демонстрират, че за срутване на постройката и изчистване на терена ще са нужни 31 400 лв., а таксата за депониране на строителните боклуци ще е в размер на над 75 000 лв.. Депозитът за присъединяване в търга ще е 200 000 лв., а стъпката за наддаване - 4 000 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР