Продавачката на бидони е разпознала двамата килъри, които застреляли и

...
Продавачката на бидони е разпознала двамата килъри, които застреляли и
Коментари Харесай

Продавачката на бидоните разпознала негованските килъри

Продавачката на бидони е разпознала двамата убийци, които простреляли и разчленили треньора по битка Йордан Атанасов и жена му Марияна. Разложените остатъци на фамилията бяха открити в пластмасови варели в езерото край софийското село Негован на 18 август.
Труповете на жертвите са били натъпкани в три 80-литрови бидона. По етикет и заводски номер на един от тях ченгетата влезнали в дирите на упрекнатите за зверското закононарушение - строителните служащи Пламен Шляпашки и Георги Нанчев. По бидоните ченгетата почнали да разплитат кървавия сюжет. Те били създадени в Румъния. Ченгетата разкрили компанията вносител, както и магазинът, в който се продавали. В него имало охранителни камери, които снимали вътре в обекта и прочут периметър извън. Оказало се, че в паметта на камерите са съхранени записите от 14 юли - деня, в който са осъществени убийствата на съпрузите Атанасови в дома им на столичния бул. "Витоша ". На видеото се виждат двамата упрекнати, а чиновник на магазина е разпознал на фрагментите арестуваните след това и упрекнати за убийството клиенти, купили бидоните. Това стана ясно по време на делото за установяване на мярката за неотклонение на арестуваните в Софийски градски съд, който ги остави зад решетките.
В залата се разбра, че на видеото се вижда по какъв начин двамата слизат от черен джип "Чероки ", чийто номер бил сниман от охранителната камера. Автомобилът е благосъстоятелност на Пламен Шляпашки. Оттам почнало наблюдението на обвинените. То траяло към седмица, а в разплитането на тежкия престъпен случай са взели участие над 70 чиновници на полицията и прокуратурата. Всяка стъпка на двамата убийци е била следена от ченгетата, а телефоните им са закачени на "подслушване ". Установено е, че единият от тях - Георги Нанчев, е приказвал доста постоянно по джиесема с възрастния треньор по битка Йордан Атанасов. Комуникацията внезапно прекъснала след деня на убийството - 14 юли. По клетките на мобилните оператори е засечено придвижването на двамата обвинени, като едно от местата, където са ходили, е точно езерото край Негован, в което са открити бидоните с труповете на жертвите. Убийците били видяни и на други места, където е имало камери, а записите от тях са съхранени. Двамата убийци се държали напълно обикновено в интервала, в който полицията ги е следила. Те прекарвали доста огромна част от времето си дружно, а съгласно определението на ченгета били повече от другари.
По клетките на мобилните оператори е засечено отиването на убийците в жилището на очистената фамилна двойка след закононарушението. Там двамата ходили, с цел да чистят с белина и да проветряват след убийството, като по този начин се надявали да заличат всички следи от закононарушението. Въпреки старателното миене в жилището на жертвите са открити биологични следи и извлечен кадърен материал за ДНК разбор. Именно с този тест е доказана самоличността на убитите.
Данни на следствието сочели, че някогашният треньор по битка и брачната половинка му са убити, а по-късно труповете им са нарязани в личната им баня. Майсторите са разфасовали фамилията с два ножа. Единият се изтъпил, откакто Марияна била нарязана.
След задържането на двамата убийци в началото те прехвърляли виновността си един на различен, само че притиснати от доказателствата, създали признания. Разказали, че с изключение на ножовете пробвали да употребяват и ножица, с цел да режат кожата на жертвите си, само че видели, че не става. Според криминалисти разрязаните тела на жертвите са изнесени от жилището в найлонови чували. След това са напъхани в бидоните, които били в джипа на Пламен Шляпашки, и закарани до езерото край Негован.
Мотивът за убийството са пари, до които бандитите по този начин и не са се домогнали. Те са очаквали да приберат солидни пачки, само че намерили в жилището към 2 хиляди лева, както и фамилни полезности, които отмъкнали. Килърите мислели, че старата двойка къта в дома си стотици хиляди от продажба на няколко парцела на атрактивни места в София. Планът за двойното ликвидиране бил умислен преди към година, когато някогашният треньор Йордан Атанасов направил договорка с апартамент в квартал "Иван Вазов ". След продажбата споделил с майсторите, че няма смисъл да се държат пари в банка поради ниските лихви. Това предиздвикало убийците да мислят, че възрастните хора държат у дома хилядарките, и решили да ги очистят.
При зверската кланица пощадили кучето на жертвите - бял лабрадор. Натоварили и него в джипа до бидоните с мъртвите му стопани, а на път към Негован пуснали кучето в покрайнините на София.
Двата ножа и ножицата са изхвърлени от убийците в езерото в Негован. За да се търсят уликите, ще бъде пуснат водолаз да обследва дъното, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
Шефът на Криминална полиция в Столична дирекция на вътрешните работи Ангел Бадънков сподели, че елементи от златните украшения на убитите са били давани в заложни къщи. Колие и гривна на разфасованата Марияна Атанасова обаче били засечени не къде да е, а на врата на дамата на убиеца Георги Нанчев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР