Продължителното безделие заради отсъствие на работа по болест или в

...
Продължителното безделие заради отсъствие на работа по болест или в
Коментари Харесай

Мързелът води до стрес и психични проблеми

Продължителното " бездействие " поради неявяване на работа по болест или в изискванията на безработица води до сериозен стрес и постоянно предшества загубата на обществени контакти и душевен проблеми.

До този извод са стигнали специалисти от шведския Университет в Кралстад, съобщи ИТАР-ТАСС.

Принудителният отдих е обвързван с утежняване на връзките с работодателите, сътрудниците, приятелите и околните, което на своя ред спомага за развиването на психологични разстройства, настояват психолозите.

Според тях, продължителното неявяване от работа последователно прочувствено опустошава индивида.

За мнозина работата е значима част от обществения живот и нейната загуба може да окаже негативно въздействие на душeвността.

Продължителните " дупки " в заетостта поради насилствен отпуск, изключително когато този човек преди този момент е бил непрекъснато на работа, спомага за появяването на продължителен стрес.

Заключенията на терапевтите се базират на разбор на последствията от значителните промени на шведския пазар на труда през 90-те години на предишния век.

Продължителната отпуска визира психо-социалната работна среда и усложнява процеса на завръщане на служителя на работа.

Изследователите акцентират, че резултатите от обзора засягат и безработните, и затова са изключително настоящи и сега, когато доста хора са принудени да излизат в отпуска поради икономическите компликации.

По този метод проблемите на пазара на труда се трансформират в проблеми на публичното опазване на здравето.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР