Продължителността на карантината няма да бъде намалявана за конкретни лица,

...
Продължителността на карантината няма да бъде намалявана за конкретни лица,
Коментари Харесай

Карантината е 10 дни. Без изключения!

Продължителността на карантината няма да бъде намалявана за съответни лица, оповестиха от Министерството на здравеопазването по повод изявления в медиите, че изолацията за избрани лица ще е по-кратка. 

В заповедта на здравния министър няма да има смяна, позволяваща отпадане на карантината за избрани длъжностни лица. Карантината е с идентична дълготрайност (10 дни) за всички български жители, а негативният лабораторен резултат от PCR-изследване не е съображение за прекратяване на карантината и/или понижаване на нейния период, прецизират от здравното ведомство. И акцентират: Правилата са за всички!

Все повече стават лицата на високи постове в страната, които са под карантина. Последният случай е от през вчерашния ден, когато основният прокурор Иван Гешев се самоизолира, а от през днешния ден публично към този момент е и под карантина поради ковид в фамилията му. Новината заяви той на персоналния си профил в Twitter. 10-дневна карантина ще изкара и здравният министър проф. Костадин Ангелов, макар че PCR-тестът му е негативен. Ангелов беше един от министрите, контактни на премиера Бойко Борисов, който в неделя заяви, че е инфектиран с ковид, макар че преди този момент имаше два следващи отрицателни теста и даже столичната РЗИ анулира карантината му. В самоизолация са също министрите на превоза Росен Желязков и на енергетиката Теменужка Петкова, както и заместник-министъра на вътрешните работи Георг Георгиев. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР