Продължителността на живота намалява в Швеция, което според статистическата агенция

...
Продължителността на живота намалява в Швеция, което според статистическата агенция
Коментари Харесай

Швеция: Спад в продължителността на живота за първи път от век

Продължителността на живота понижава в Швеция, което съгласно статистическата организация на страната е директно обвързвана с пандемията на ковид, съобщи БГНЕС.
Средната възраст на хората " нараства непрестанно в Швеция от 1900 до 2019 година ", се споделя в изказване на организацията. „ Фактът, че в този момент пада, е налице. “
, в сравнение с нейните скандинавски съседи, като изключително тежко са наранени домовете за възрастни хора. Решението на страната да не постанова блокиране остава спорно и в този момент управляващите сменят механизма, с цел да слагат безапелационни забрани за някои форми на обществено взаимоотношение за битка с вируса.
За мъжете междинната дълготрайност на живота към този момент е спаднала до 80,8 през годината до август, от 81,3, споделят шведските статистици. При дамите продължителността на живота е спаднала до 84,4 от 84,7.
Въз основа на развиването досега, статистическата организация съобщи, че чака „ COVID-19 да понижи продължителността на живота тази година “.
Отделен отчет демонстрира, че броят на шведските пациенти с ковид в интензивно лекуване се е нараснал до 209 в сряда, с 16 повече от предходния ден и най-вече от юни. Швеция е записала към 63 смъртни случая на 100 000 инфектирани с вируса, спрямо 6 в Норвегия, 14 в Дания и 7 във Финландия.
„ Все още следим, които се нуждаят от грижи и интензивни грижи “, съобщи във вторник Томас Линден, началник на отдел в Националния съвет по опазване на здравето и обществени грижи на Швеция.
„ При трета вълна здравната система ще бъде даже по-напрегната, в сравнение с до момента “, сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР