Продължителният снеговалеж прекъсна електрозахранването на места в областите Враца и

...
Продължителният снеговалеж прекъсна електрозахранването на места в областите Враца и
Коментари Харесай

Стотици домакинства във Враца и Монтана на тъмно заради снега

Продължителният снеговалеж п рекъсна електрозахранването тук-там в областите Враца и Монтана, където е разгласен оранжев код за рискови феномени. Стотици семейства бяха без ток през целия ден, съобщи БНР.

На всички места повредите са отстранени , оповестиха от електроразпределителното сдружение ЧЕЗ. Екипите използваха високопроходима техника до труднодостъпните места и за превъзмогване на снегонавяванията.
 Близо 600 машини почистват пътищата в регионите със снеговалеж
Близо 600 машини почистват пътищата в регионите със снеговалеж

Спрян е трафикът на тежкотоварните коли над 12 т по пътя Русе - Разград

Частично спиране на тока имаше в обитаеми места в 8 от 10-те общини на област Враца и в община Лом в област Монтана. Авариите бяха провокирани от изобилния снеговалеж. Във Враца снежната завивка е най-значителната в страната и е близо 30 см.

Частично са наранени селища в областите Враца, Видин, София и София област. Използват се високопроходими машини за постигане до недостъпните сектори и прекосяване по непочистените пътища. От сдружението пренасочват екипи от други области, само че включването им в премахване на повредите зависи от времето за прекосяване през контролно-пропускателните пунктове.

В четири села на Русенска област няма ток - Борисово, Тръстеник, Щръклево и Мечка, а екипи на електроразпределителното сдружение отстраняват повредите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР