Продължителният престой пред телевизора увеличава риска от венозна тромбоза. Това

...
Продължителният престой пред телевизора увеличава риска от венозна тромбоза. Това
Коментари Харесай

Продължителното гледане на телевизия води до венозна тромбоза


Продължителният престой пред тв приемника усилва риска от венозна тромбоза.

Това умозаключение вършат учени от Минесотския университет в Съединени американски щати. За тяхната работа написа Science Daily.

В продължение на 24 години медиците наблюдават здравето на 15 000 американци на възраст от 45 до 64 години, постоянно се осведомят за тяхното положение и метод на живот. През това време са регистрирани 691 случая на венозна тромбоза.

Установено е, че тези, които постоянно прекарват много време пред тв приемника, страдат от заболяване 1,7 пъти по-често. Повишеният риск от тромбоза остава при участниците в изследването с еднообразно тегло и физическо натоварване.

"Тези резултати демонстрират, че даже хората, които постоянно се упражняват, не би трябвало да подценяват евентуалната щета на продължителното заседяване, да вземем за пример при гледане на телевизия", споделя съавторът на проучването Ясухико Кубота.

Венозната тромбоза съставлява образуването на кръвни съсиреци във вените. Най-често този развой визира съдовете на краката. Заболяването може да провокира задръстване на белодробната артерия, което при липса на лекуване води до гибел. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР