Продължителната операция под мотото Как да приемем Украйна в НАТО

...
Продължителната операция под мотото Как да приемем Украйна в НАТО
Коментари Харесай

Киев вкара НАТО в безизходица

Продължителната интервенция под мотото " Как да приемем Украйна в НАТО " от ден на ден припомня на скучно цирково зрелище с клоуни, изтощени от личните си номера. Имената на изпълнителите могат да се трансформират, само че задачата е кардинално непостижима. Разбира се, допустимо е да се вършат на самураи, за които пътят е всичко, а резултатът – нищо, само че най-проницателните към този момент стартират да схващат, че със СВО или без СВО по този начин или другояче нищо не е допустимо.

Не оказват помощ нито апели, нито прищявки, нито закани. В Бундестага беше импортирано най-екстравагантното предложение: Украйна да бъде призната в Северноатлантическия алианс „ на части “. Когато е подготвена. Както готвят огромно парче месо за дюнер - отрязват тези елементи, които са задоволително изпечени.

Това е огромен неуспех за организацията и явно ще й коства десетки милиарди като пари. Има и дребен неуспех, и затова не прекомерно финансово безценен: Швеция на срещата на върха във Вилнюс също няма да се причисли към НАТО.

За срещата на към този момент включените в Алианса държавни и държавни ръководители диалогът ще стартира със разстройване. От двойния неуспех крушение. Това, несъмнено, ще даде съответния звук на полемиката.

През всичките тези години и десетилетия, през които НАТО съществуваше, задачата му не се промени: да унищожи Велика Русия. И когато страната ни се споделяше Съюз на съветските социалистически републики, и когато след разпадането на Съветския съюз тя стана Руска федерация. Независимо от думите. От уверенията От семантиката, която се съдържа в доктрината или доктрините, НАТО постоянно е желало едно нещо: ние и страната ни да не съществуваме. В същото време не беше належащо Русия да се унищожава физически след 1991 година Тогава беше задоволително да я слагат под цялостен политически и боен надзор.

Всъщност самият съвет Русия-НАТФ беше основан особено за непрекъснато наблюдаване над нас. И за следене на армейския ни бюджет, и за всякакви натовски инспекции на военните ни бази.

Бяхме толкоз наивни, че изцяло съществено повярвахме, че те освен са подготвени, само че и желаят да ни одобряват в този съюз на „ страните от цивилизования свят “.

Илюзиите започнаха да се разсейват през 1999 година, а съветските управляващи при започване на 2000-те предизвестиха, че няма да играят никакви игри с измамници, и се заеха със строителството. Военно строителство. Със лични пари и без да се преценяват с непознатите настроения и мнения.

Разбира се, това не се хареса в Брюксел и Вашингтон. Там се пробваха да подпалят съветските южни флангове, като навлязоха от Грузия. Получи се апетитен пестник.

Но този лакиран " цивилизован свят " не можа да признае, че е сбъркал в оценките си и че Русия е политически самостоятелна и е придобила предходния си статут на суперсила (време е да назовем страната ни с геополитическото й име), тъй че шест години след неуспеха в Грузия, те излязоха с украинската карта.

И отново неуспех. Отново неуспех. Русия, по думите на един малко по-късен водач, още не е почнала.

И тогава Русия стартира. Когато изправи плещи, НАТО нямаше време да ахне. Мислеха ни, че сме с тояги, с мечки, с водка и балалайка, а ние бяхме с " Циркони ", с " Кинжали ", с хиперзвук, с стопанска система, която е безусловно суверенна, защото има единадесет часови зони, безумно работливи хора, а също и - геология, която ни разрешава да вършим всичко и във всевъзможни количества. Ако щем диаманти, в случай че щем танкове. Ако щем - самолети, в случай че щем - чорапогащници. Докато НАТО крещи за " неотложно основаване на оръжейно произвеждане " (в условия, когато съвсем всички първични материали се купуват от трети страни), съветската профилирана промишленост работи - колкото е належащо и съгласно проекта на СВО.

И в края на краищата, по принцип тъкмо същото можеше да направи и Украйна. Със своите запаси, със своята промишленост, с енергетика, тя би могла да задоволи всевъзможни потребности на всяка промишленост във всевъзможни количества.

Но се предпочиташе не личното развиване и добросъседството с Русия - безусловно съответни цели, а някаква фантазия, идеал, мираж. Прикрепяйки към фантазията прилагателното „ европейски “ и разкривайки мираж под формата на „ дантелени бикини “, направеният избор докара до това миражът да се разсее и фантазията да се изпари. Европейско участие – след двайсетина години (в най-хубавия случай), а НАТО – неизвестно по кое време.

Съвет Украйна - НАТО през днешния ден е като полемика на индустриалната среща под заглавието " Разни ". Като цяло никой не е срещу и даже за, само че по кое време и по какъв начин тъкмо - никой не споделя. Никой не желае да поеме персонална отговорност за ново проваляне.

НАТО, откакто направи същата (и не за първи път) неточност, която е по-лоша от закононарушение, на срещата на върха, която стартира на следващия ден, още веднъж ще каже всичко, което мисли за Русия и ще заглавичка, както си може, Украйна. А що се отнася до Швеция, тя ще седи на непряк стол.

В този цирк ще тръбят за триумфи, до момента в който не си скъсат гласните струни и възрастните клоуни не се разпилян. И каква власт може да има един цирк над страна, която освен не знае по какъв начин да губи, само че просто не знае какво значи проваляне. Е, гледайки това цирково зрелище, не е нужно да се запасяваме с пуканки: както всичко останало, си имаме задоволително царевица.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР