Продължилото две години извънредно положение в Турция, наложено след неуспешния

...
Продължилото две години извънредно положение в Турция, наложено след неуспешния
Коментари Харесай

Турция прекратява извънредното положение

Продължилото две години изключително състояние в Турция, наложено след несполучливия опит за прелом през юли 2016 година, ще завърши през днешния ден, само че държавното управление към този момент предложи проектозакон със строги ограничения за битка с тероризма, който да го замести, съобщи ДПА.

Основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) подлага на критика плана, като твърди, че по този метод се резервират ограниченията от интервала след преврата вместо да бъдат анулирани, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Сега те внасят тези закони в Народното събрание, с цел да създадат изключителното състояние непрекъснато ", съобщи водачът на НРП Кемал Кълъчдароглу.

Извънредното състояние беше наложено на 20 юли 2016 година след опит за прелом на секта от армията. Оттогава то беше удължавано седем пъти, всякога за интервал от три месеца. Настоящото удължение изтича в 1.00 часа в четвъртък.

Проектозаконът за битка с тероризма, препоръчан от ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) на президента Реджеп Тайип Ердоган, ще бъде разискван от парламентарна комисия в четвъртък, съобщи Анадолската организация.

Очаква се законите да бъдат признати без проблем, защото ПСР и съдружният й сътрудник Партия на националистическото деяние (ПНД) имат болшинство в Народното събрание.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР