Продължилите 19 часа дискусии между лидерите на ЕС за избор

...
Продължилите 19 часа дискусии между лидерите на ЕС за избор
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС не се разбраха кой да оглави ЕК, продължават във вторник

Продължилите 19 часа полемики сред водачите на Европейски Съюз за избор на нов ръководител на Европейската комисия завършиха без резултат в понеделник по обед поради съпротивата на Европейската национална партия (ЕНП) против претендента на социалистите Франс Тимерманс.

Срещата ще бъде прекратена и ще се възобнови в 11 ч. във вторник, заяви представител на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск.

Преди това стана известно, че 28-те водачи на Европейския съюз са покрай избиране на холандския социалдемократ Франс Тимерманс за ръководител на Европейската комисия, а десноценстристкият представител Кристалина Георгиева за ръководител на Европейския съвет. Това настояват двама неназовани дипломати, представени от Ройтерс.

Белгийският краткотраен министър председател Шарл Мишел или водещият претендент на либералите Маргрете Вестагер са в мощни позиции за поста на висш представител на Европейски Съюз за външната политика, допълват дипломатите.

Манфред Вебер, претендентът на десноцентристката Европейска национална партия за ръководител на Европейска комисия, наподобява ще бъде определен да оглави Европейския парламент и да подели мандата с претендента на либералите Ги Верхофстад.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР