Продължилата десет часа виртуална среща на членките на Организацията на

...
Продължилата десет часа виртуална среща на членките на Организацията на
Коментари Харесай

ОПЕК+ с почти сделка за свиване на петролния добив

Продължилата 10 часа виртуална среща на членките на Организацията на страните експортьорки на нефт ОПЕК и сътрудниците ѝ от изтеклото в края на март съглашение за редуциране на петролния рандеман завърши с разбирателството на съвсем всички участници да понижат производството си с 10 млн. барела на денонощие до общо равнище от 33.8 млн. барела, съобщи съветската организация ТАСС.

Независимо от това обаче пазарът реагира надолу и по обяд в лондонската търговия фючърсите за сорта Брент поевтиняха с 4.14 на 100 до 31.48 $ за барел, а американският лек нефт изгуби от цената си 2.33 % до 22.76 $ за барел.

Новото съглашение, постиганото в ранните часове на петък, ще работи до края на април 2022 година Неочаквана спънка най-после за постигането на договорката се оказа Мексико.

Въпреки скептичността на анализаторите, проблематичните за съглашението Русия и Саудитска Арабия, които провалиха предишния месец договорката, се схванаха този път и двете страни, които са най-големите производители на петрол в света ще понижат добива си до едни и същи размери. Това значи намаляване с 2.5 млн. барела до произвеждане на 8.5 млн. барела в денонощие.

Общо понижението в алианса ОПЕК+ е 10 млн. барела в денонощие до края на юни 2020 година От юли до декември 2020 година свиването ще е до 8 млн. барела, а от януари 2021 до края на април 2020 година ще стигне до 6 млн. барела. За всички страни без Русия и Саудитска Арабия равнището за понижение е октомври 2018 година Квотите са пропорционални – по 23 % от базовото ниво.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР