продължи с колебливите си изяви и резултати и след 24-ия

...
продължи с колебливите си изяви и резултати и след 24-ия
Коментари Харесай

Напълно предвидим Ман Юнайтед не успя срещу последния, излетя от Топ 4

продължи с неуверените си изяви и резултати и след 24-ия рунд от британския футболен хайлайф. Този път повода беше последният Бърнли, който не разреши на „ алените дяволи “ да бъде надвит и стигна до тъждество – 1:1, против именития си посетител при семейството му на „ Търф Муур “.
Напълно всекидневно, хората, водени от Ралф Рангник, изиграха доста нападателно първо полувреме, в което бяха безапелационната доминанта при визитата си, а Пол Погба откри резултата по-късно повече от четвърт час игра. Преди това гол на Рафаел Варан бе анулиран след неуверени дейности на Хари Магуайър след центрирането и нередовна позиция на британския защитник, а след гола на Погба различен подобен бе анулиран. Бен Мий си вкара автогол, само че при центрирането Пол Погба беше направил нарушаване и реферите анулираха гола.
Равенството направи по този начин, че Юнайтед „ изхвърча “ от Топ 4, откакто отборът записа 39-ата си точка, само че заради триумфа на Уест Хем Юнайтед против Уотфорд в кръга, то „ алените дяволи “ останаха пети, до момента в който „ чуковете “ са четвърти с една повече.
Точката за Бърнли направи по този начин, че отборът на Шон Дайш към този момент има една точка повече, само че 20-ото му място остава непокътнато. „ Виненочервените “ са с 14 точки и са на четири зад „ избавителния бряг “, защото 17-ият Нюкасъл Юнайтед съкруши с 3:1 клетия Евертън вкъщи.
ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
Срещата на " Търф Муур " стартира с по-сериозен напън в игрово отношение от гостите, а след 12 минути игра гостите откриха резултата. Точен за тях беше бранителят Рафаел Варан, който с чудесно придвижване зад тила на защитата на отбраната на Бърнли насочи топката с глава, а Поуп не съумя да реагира.
След детайлно преразглеждане на обстановката обаче се видя нарушаване при центрирането на Хари Магуайър, който повлия на Джей Родригес и придвижването му, след което голът бе анулиран. Това не притъпи натиска на " алените дяволи ", които в 19-ата минута вкараха нов гол. Този път Маркъс Рашфорд комбинира с втурналия се вляво по наказателното поле на Бърнли - Люк Шоу. Английският защитник върна топката по земя за оставения непокрит причудливо Пол Погба, който с праволинеен изстрел откри резултата за Ман Ю.
Секунди след попадението Бърнли собственоръчно прати топката във вратата си посредством Ник Поуп, откакто Бен Мий засече кълбото след центриране отдясно на Рашфорд, само че Погба извърши нарушаване преди топката да отиде у англичанина и Еди Смарт подвигна флага си за нарушаване.
Беше минал малко повече от половин час игра, а топката се озова след рикошет при Единсон Кавани на втора греда. Уругваецът засече с глава от няколко метра, а Ник Поуп притича и с коляно блокира изстрела на опитния нападател.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
С първия си късмет за второто полувреме Вут Вегхорст отстрани Скот Мактомини и Хари Магуайър с едно придвижване, след което нидерландецът подаде вляво за Джей Родригес. Англичанинът остана " очи в очи " с Давид Де Хеа и от близко изравни резултата вкъщи - 1:1.
Натискът на Бърнли продължи, а Вегхорст насочи мощен удар от въздуха, откакто бе оставен непокрит на двайсетина метра, само че със зрелищна интервенция отрази шута на пристигналия напълно неотдавна в Бърнли състезател.
В 67-ата минута се видя следващото едва деяние от Хари Магуайър, а МакНийл шутира с все мощ от междинна отдалеченост, само че и неопределено - навън. Минута по-късно се появи в игра и Кристиано Роналдо, който бе оставен на пейката при стартовия състав, само че първият му удар не затрудни Поуп.
Единадесет минути преди края Рашфорд сподели сериозна техника в наказателното поле на домакините и отстрани с лекост противодействията на Ерик Питърс. Юношата на " алените дяволи " даде пас за Варан, който отигра технично от близко, само че Поуп с тяло отрази и прати топката в корнер. След него пък Джей Родригес попречи на Кристиано Роналдо да насочи първокласен удар с глава и топката отиде навън.
До края на срещата гостите се лутаха в опит да затруднят противника, който искрено бе приел играта надълбоко в личната си половина, само че слабите изяви на " алените дяволи " в нахлуване продължиха и те разумно си потеглиха с тъждество от близкия до тях град - 1:1 на " Търф Муур ".


БЪРНЛИ: Поуп, Робъртс, Тарковски, Мий, Питърс, МакНийл, Браунхил, Уестууд, Корне, Родригес, Вегхорст
МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа – Далот, Варан, Магуайър, Шоу, Погба, МакТомини, Фернандеш, Санчо, Кавани, Рашфорд

ПРЕДИ МАЧА
Ман Юнайтед се придвижи до четвъртото място при триумфа с 1:0 над Уест Хем преди паузата, откакто Маркъс Рашфорд вкара победния гол в добавеното време, а гостите в тази среща са се прицелили в трети следващ триумф при аудиенция на този си противник.
„ Червените дяволи “ обаче не се радват на утвърждение измежду своите почитатели, изключително след отпадането след дузпи от Мидълзбро от ФА Къп в петък. Тимът се лута в резултатите си, а въпреки мениджърската смяна на поста, то не наподобява, че бъдещето пред клуба от северозападна Англия е „ ярко “. Или най-малко, не към този миг.
Бърнли пък е закотвен на дъното в Премиър лийг, откакто отборът направи две следващи нулеви равенства – против Арсенал и Уотфорд, само че не може да победи за повторно различен отбор през този сезон и като че ли хората на Шон Дайш са един от сигурните изпадащи от футболния хайлайф в Англия, въпреки да е рано за такива прогнози.
„ Виненочервените “ ще бъдат без Матей Видра и Йохан Берг Гудмундсон, а Ашли Барнс и Чарли Тейлър също няма да са разполагаем за Дайш.
За гостите се чака да играят Джейдън Санчо и Бруно Фернандеш, откакто двамата бяха с проблеми след Боро, а Лингард и Единсон Кавани ще се завърнат в групата за мача.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР