„Продължете с повишено внимание: този сайт обикновено не спазва основни

...
„Продължете с повишено внимание: този сайт обикновено не спазва основни
Коментари Харесай

Приложение на „Майкрософт” ще ни предупреждава за сайтове с фалшиви новини

„ Продължете с нараснало внимание: този уебсайт нормално не съблюдава съществени стандарти на точност и отговорност” – това известие ще посреща онлайн потребителите не при опит да влязат в някоя пиратска страница, а в онлайн портала на известния с популистката си изразителност английски таблоид „ Дейли Мейл”.

Предупреждението се появява на екраните на потребителите, които употребяват мобилните версии на уеб браузъра на „ Майкрософт” – „ Едж” (MS Edge). То е резултат от интеграцията на платформата „ НюзГард” (NewsGuard) в приложението. Очаква се скоро тя да проработи и на настолната версия на „ Едж”.
Срещу дезинформацията: Софтуер разкрива кой заплаща за рекламни изявления Модератор на обществената полемика беше водещият на предаването 120 минути по bTV – Светослав Иванов
И сега всеки консуматор може да употребява платформата посредством нейната добавка за най-популярния браузър – „ Хром”. За всеки известен новинарски уебсайт се вижда дали има поредна и отговаряща на базовите правила публицистична политика, дали има транспарантна благосъстоятелност, дали заявява рекламното наличие и други

„ НюзГард” е основана от опитни медийни експерти за да сътвори обединен стандарт за това на кои онлайн медии може да се има доверие, като всички решения са обществени (в най-дълбоки подробности) и изданията имат опция да отговорят на рецензията и да изискат преразглеждане на оценката.

Компанията разчита на финансиране от онлайн платформи, които биха употребявали нейните услуги, вместо да се постанова сами да вземат решения за това кои вести са подправени и кои – не.
" Facebook " закрива стотици страници и сметки, свързани с Русия Акцията е част от продължаващите старания за битка с подправените вести
Екипът е самостоятелен от „ Майкрософт” в решенията си, само че софтуерният колос си партнира с платформата в границите на своята стратегия за „ Защита на демокрацията”. До момента са оценени 2000 американски уеб страницата, а до април би трябвало да завърши и работата по оценките на 150-те най-популярни английски новинарски уеб страницата.

„ Дейли Мейл” е с най-ниския рейтинг – 1 от 5, като по същия метод е класиран и уеб страницата на финансираната от Кремъл телевизия RT. Превърналият се в официоз на ръководството на Доналд Тръмп уебсайт „ Брайтбарт” също е в „ червената” зона, където компания му прави демократичният му " брат близнак " " Дейли Кос ", до момента в който консервативната, само че въпреки всичко спазваща журналистически стандарти платформа на „ Фокс Нюз” е измежду интернет медиите, на които може да се има повече доверие.

С рисково невисок рейтинг са уеб сайтове от целия политически набор - следващо доказателство, че подправените вести не са проблем единствено на част от партиите.

Очаквано, от „ Дейли Мейл” се разгневиха на оценката си и оповестиха, че ще работят с „ НюзГард” за това „ тази неправилна класификация” да бъде изменена допустимо най-скоро.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР