Продължение по случая със спирането на македонската граница на българския

...
Продължение по случая със спирането на македонската граница на българския
Коментари Харесай

Скопие за недопускането на Андрей Ковачев до РСМ: Не отговаря на условията за влизане в страната

Продължение по случая със прекъсването на македонската граница на българския евродепутат Андрей Ковачев. Македонското външно министерство излезе с позиция за какво групата на Ковачев и останалите трима българи през вчерашния ден не бяха позволени да влязат на територията на Северна Македония и да посетят българско военно гробище.

От македонското Министерство на външните работи оповестиха, че евродепутатът Андрей Ковачев, ръководителят на фондация „ Българска памет ” Милен Врабевски и още трима български жители не са били позволени, тъй като не отговаряли на изискванията, записани в Закона за чужденците на РСМ, оповестява NOVA.

„ Поради несъблюдение на изискванията за влизане в Република Македония, според Закона за чужденците, е спряно влизането на петима жители на Република България. Македонската полиция няма да допусне нито в този момент, нито отсега нататък някой да нарушава публичния ред и успокоение и да наскърбява и злепоставя жителите и страната. Такива лица няма да бъдат допускани да влизат на територията на страната ”, изясни представителят на Министерството на вътрешните работи в РСМ Тони Ангеловски.

Още в събота българското Министерство на външните работи осъди обстановката, а евродепутатът Андрей Ковачев съобщи, че е разговарял с външния министър на Северна Македония Буяр Османи, който е на посещаване в Съединени американски щати.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР