(Продължение от предишния брой)Групирането, което създава пукащи се балониПрез годините

...
(Продължение от предишния брой)Групирането, което създава пукащи се балониПрез годините
Коментари Харесай

Какво да правим, ако попаднем в инвестиционен балон

(Продължение от предходния брой)
Групирането, което основава пукащи се балони
През годините доста от вложителите са употребявали евентуални бързи растежи в избрани активи и вложения, които постоянно са ставали „ балони “, които рано или късно се пукат и основават безпорядък в стопанската система, както и меланхолия за доста от вложителите.

Проблемът с тези „ балони “ е, че огромен брой хора влизат в дадена инвестиция под ентусиазма на други към тях, които им демонстрират какъв брой доста са създали, надявайки се и те да опитат от сладостта на облагите, само че в доста случаи е към този момент прекомерно късно и това, което следва, е фрапантен спад, който да уравновеси тези балони. Следователно, доста огромна част от вложителите купуват „ високо “ и продават „ ниско “, и двете под въздействието на избрани прочувствени положения – възторг за облага или боязън от солидна загуба, само че доста малко в действителност причини зад техните дейности.

И, несъмнено, всичко това води до необратими загуби, тъй като даже в бъдеще да има късмет тези загуби да бъдат наваксани, това би било невероятно, тъй като вложителят е продал своя актив на доста ниска цена и бъдещата стойност към този момент не играе роля, тъй като този актив не е владеене на вложителя. Ако този вложител би задържал даден актив, даже при една относително ниска цена след спукването на даден „ балон “, вероятно даденият актив може да възвърне по-високи цени и евентуално да надмине цената, при която е закупен, в случай че структурата на актива дава тази опция и пазарните условия подготвят за това развиване през годините напред.
Страх от моментни загуби
Друга ОГРОМНА преграда за доста от вложителите е
паническият боязън
при фрапантни спадове на пазарите. Много от тях (особено тези с неразбираема тактика за инвестицията – в кратковременен и дълготраен план) бягат към кешови принадлежности, търсейки привидна сигурност.
 Какво да вършим, в случай че попаднем в капиталов балон
Какво да вършим, в случай че попаднем в капиталов балон

Например при един от „ спуканите балони “, който е прочут като „ Дот-Ком “ и в който за доста къс интервал се появяват доста знайни и незнайни компании в софтуерния бранш (от които някои прибират пари от вложителите и малко по-късно афишират фалит), към 491 милиарда $ са напуснали под паника пазарите, търсейки сигурност в банките и кешовите принадлежности.

При международната финансова рецесия през 2008-ма пък над 943 милиарда $ са били издърпани за доста къс интервал, откакто спадът стартира и биват преместени към кеш. Това за жалост е в следствие от паническия боязън и този инстинкт за самозапазване, който вложителите изпитват в миг на суматоха и загуба на здрав разсъдък. И както предната преграда, за която говорихме, и графиката към нея демонстрират през годините тези прочувствени решения костват скъпо и прескъпо на вложителите, които вършат тези излизания от пазарите, съпоставено с вложителите с ясна тактика, които изтърпяват тези моменти, държейки парите си вложени.
 Какво да вършим, в случай че попаднем в капиталов балон
Какво да вършим, в случай че попаднем в капиталов балон

Основният проблем е, че хората, които излизат в моменти на суматоха, нормално задържат парите си в кешови принадлежности за дълъг интервал от време заради страха, който се насажда в съзнанието им, само че този боязън ги кара да бягат към „ бленуваната сигурност “, която обаче от своя страна
изяжда от покупателната стойност
на техните пари, тъй като от 2000 до 2019 година междинната възвръщаемост на кешовите сметки в Америка е била 0.15% средногодишно съгласно статистика на организацията BanxQuote.

Следователно, когато се прави една капиталова тактика, би трябвало да се обърне внимание, че сигурно ще има хубави и сложни моменти през годините, само че е значимо да знаем по какъв начин би трябвало да подходим и в двете обстановки, да сме готови прочувствено и на практика за тях.

Много от вложителите, с които работя сега, преди да се срещнем, в никакъв случай не са имали избрана тактика, а просто вяра, че като се включат в играта, ще завоюват нещичко и нормално упованията са големи и интервалите на инвестиция относително къси.

Надявам се информацията, която ви показах през днешния ден, да ви бъде потребна и в случай че е по този начин, апелирам, споделете я с хора, които мислите, че ще се възползват по най-хубавия метод от нея.

Това е от мен за през днешния ден. Ако имате въпроси или се интересувате от другите аспекти на финансовата част от живота, вие можете да си запазите час за консултация на директния ми телефон – (224) 522-2413 или на електронната ми поща –
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР