~ Продължение от Част I, която можете да прочетете тук

...
~ Продължение от Част I, която можете да прочетете тук
Коментари Харесай

Brexitърите – между национал-популизма и здравия разум

~ Продължение от Част I, която можете да прочетете тук ~

Ще стартира с едно припомняне на нещо, което видяхме в Част I на този текст:

Да не забравяме обстоятелството, че Европейски Съюз има съперници. Нека ги назовем условно „ естествени врагове “, които нямат нищо срещу да унищожат или най-малко да отслабят Европейския съюз. В този ред на мисли, учудва ли ви фактът, че множеството политици в Европа, настоящи като троянски коне, искащи страните им вън от Европейски Съюз, имат доста топло отношение към Путин и Москва, както и към Тръмп?

Учудва ли ви, че за някои от тях се намират следи за солидни съветски финанси, „ капнали “ в банковите им сметки. Като Марин Льо Пен и партията ѝ, която получи 9 млн. евро от банката на близкия до Кремъл Роман Попов. Точно когато цяла Европа осъди дейностите в Крим, Марин Льо Пен скочи да пази Путин. После сподели, че парите нямат нищо общо с тази политика. Ама, несъмнено.

Както и при Найджъл Фараж се изнамери „ съветска диря “, само че в посока Съединени американски щати и Тръмп. Всичко наподобява добре объркано, само че с бели конци.

Просто си „ предъвквайте “ тази мисъл, до момента в който четете идващите редове.

След като блокират свободното придвижване на хора (за да лимитират „ гадните имигранти “), мнозина англичани започнаха да се ВЪЗМУЩАВАТ пък, че след Брекзит ще им трябват визи, с цел да вървят на отмора в обичаните си Испания, България, Италия, Франция, Гърция. На тях – на величията, представете си! Че дори „ наглеците “ желали и да им вземат такса за тези визи, не ги е позор.

Е, не го разбирам, почтено. Много ми се желае науката да напредне задоволително, до момента в който съм жив, с цел да може да покаже какво се случва в главите на сходни хора. Иска ми се да схвана какви са механизмите на съзнанието им, които ги карат да генерират такива мисли, изводи, че и цели теории, на които да си градят живота.

Сега, идната стъпка (която напълно съществено към този момент е започната) е изнасянето на бизнеси от Британия. Включително и на британски компании, които считат, че ще страдат от блокирането на пазара на труда.

(Разбирате за какви загуби приказваме. Включително и на работни места)

Всичко това се случва, единствено тъй като едни… хм, да ги назовем „ политици “, като Найджъл „ Царя на популизма “ Фараж видяха късмет за власт. Хора с персонални качества по-малки от тези на махленски дирек, които знаят, че ще са безконечна външна страна на огромната политика, наплашиха хората, излъгаха ги, дадоха обещание им да се преборят с осмоглавата ламя, наречена „ чужденците “, и да трансфорат Британия в парадайс. Сами сътвориха изверг и след това дадоха обещание да го убият. И вкараха кралството в злополука.

Да ви звучи познато? Можете ли да припознаете обстановката с тази в няколко други страни? И в България? Да? Не? Както и да е.

Просто търпението на британците, както на всички хора по света, свърши. Кого да обвинят? Политиците? Банкерите? Алчните работодатели? Уф, това е сложен зложелател, не можеш да го пребориш. Най-лесно се упреква непознатият, другият (особено, в случай че е слаб). Чиста биология си е това – мозъкът ти е теоретичен от хилядолетия да страни от разнообразни и непознати, да се пази от тях, да се опасява от тях, откъдето идва и омразата.

Тези политици не са разкрили топлата вода. Същата ненавист и боязън доведоха в миналото и Хитлер на власт. Той е основал нещо като актуален казус (говоря за масовостта, не за самия език на омразата, това напълно не е толкоз ново), сегашните са единствено имитатори. Ползват му рецептите наготово.

Е, скъпи британци, дядовците и прадядовците ви още желаеха евтина работна ръка и си я внесоха от целия свят. Да ни би интеграцията на тогавашните полуроби на индустриализацията да се е провалила?

Искам единствено да вмъкна, че колкото и пъти да съм ходил в Британия, нито един път не съм видял бял англосаксонец да чисти тоалетна. Само казвам…

Вероятно това е едно от тези „ работни места “, които се опасяват, че са изгубили поради чужденците. Пък в следствие фермерите се оплакаха, че англичаните не щели да работят и в земеделието. Но не се отхвърлят от продукцията, де. Обичат домати, но не и да ги берат. Ей на това му се споделя подигравка.

Давам ви образец. Строителна компания от Лондон. В нея работят единствено имигранти и ирландци. Обяснението на притежателите: англичаните желаят повече пари и повече отпуска. Наемат ги (защото няма по какъв начин да им откажат) и единствено дебнат защо да ги уволнят. На втората седмица англичаните изхвърчат. Прави са да желаят и повече пари, и отпуска. Хора са въпреки всичко. Но кой е отговорен за обстановката? Бедните утрепани от живота имигранти ли? Представяте ли си по какъв начин имигрантът си споделя: „ Аз ще се върна в бедната си мизерна страна, ще пребивавам още 40 години в бедност и страдалчество, с цел да има тук работа за англичаните… “

Или е отговорен притежателят? Бизнесменът бизнесмен, който е подготвен да експлоатира, уволнява, манипулира, да стъпва по трупове, в случай че би трябвало, с цел да завоюва повече?

Но не-е-е-е, те не са отговорни! Те са „ вложители “, те са съграждащи, по какъв начин ще са отговорни! Виновни са нещастните сиромаси, които са експлоатирани като плебеи.

Е, цветущ Брекзит. Отърваха се от гадните чужденци. Сега остава да решат единствено още няколко казуса, измежду които са: кой, по дяволите, ще работи във фермите и ще им отпушва мивките?

Както и – в този момент, когато евтината работна ръка я няма, британският фермер или строител, или шивач ще коства на работодателя повече, надлежно хамбургерът на уважаемия Брекзит-фен от £3 ще стане £10. Няма към този момент облекла по £5, ще има по £50. Всичко ще нарастне. А никой не вижда причина заплатата на елементарния банков чиновник, счетоводител, касиер, преподавател, ватман или кондуктор да се усили.

P.S. И в никакъв случай няма да ми писне да напомням хората, че Борис Джонсън – един от водачите на анти-имиграционната политика на Острова, е от турско-черкезки генезис, прародител му Али Кемал е бил стихотворец и публицист, както и политик, само че, по подигравка на ориста – клонял към либералите…

Освен това Борис Дж. има двойно поданство. Само споделям.

А неповторимият Фараж е държан от ФБР „ под око “ по съмнение в така наречен съветска връзка в акцията на Тръмп. Освен това още през 2016 година стартира да се отмята от Брекзит-обещанията си. Веднага след референдума да вземем за пример си призна, че едно от най-силните му оръжия – акцията, която твърдеше, че ще се пестят по £350 млн. НА СЕДМИЦА от напускането на Европейски Съюз, които ще отиват в здравна каса, е в действителност погрешна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР